23948sdkhjf

Konkursboom: Mange "smart i en fart" firmaer i byggeriet

Hård konkurrence og grådighed bag voldsom stigning i antallet af konkurser
Et usædvanligt stort antal konkurser har ramt byggebranchen denne sommer. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Avisen.dk.
Således gik 331 byggevirksomheder konkurs i perioden fra maj til august, hvilket er en stigning på over 30 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Alene i maj måned måtte 105 byggefirmaer dreje nøglen om, hvilket er det højeste antal siden 2009, hvor finanskrisen hærgede Danmark.

Hos Dansk Byggeri kalder analysechef Andreas Fernstrøm udviklingen for "et mysterie" i en branche, der ellers kører på højtryk.
- Der bliver bygget og renoveret mere end nærmest nogensinde før, så derfor er det ret mærkværdigt, at vi ser så stor en stigning i antallet af konkurser, siger Andreas Fernstrøm til Avisen.dk.
Ifølge analysechefen er en af forklaringerne på det store antal konkurser, at konkurrencen i byggeriet er hård trods de gode tider.

Hos 3F ser man med bekymring på de mange konkurser.
Ifølge Jens Kirkegaard, formand for byggegruppen i 3F BJMF, bunder konkurserne i, at mange byggefirmaer siger ja til flere opgaver, end de kan magte.

- Vi ser de her små virksomheder, hvor det er en mester og en svend, der pludselig beslutter sig for at vokse til en fem-otte mand uden overhovedet at være gearet til det, siger Jens Kirkegaard til Avisen.dk.
Byggeformanden ser dog også en overvægt af det, han kalder "smart i en fart" virksomheder.

- Vi oplever et stigende antal af særligt iværksætterselskaber, hvor ejerne skal ud og tjene nogle hurtige penge, og nærmest allerede kan spotte den næste firhjulstrækker i indkørslen. Så der er bestemt også et element af grådighed, der spiller ind her, siger Jens Kirkegaard til Avisen.dk.
Både 3F og Dansk Byggeri opfordrer landets byggevirksomheder til at tænke sig godt om, før de automatisk siger ja til nye opgaver.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109