23948sdkhjf

Boss Ladies: Flere kvinder til byggeriet !

Flere piger og kvinder skal vælge en fremtid som håndværker
Kvindelige håndværkere skal være rollemodeller i landets folkeskoler og få flere piger til at vælge en erhvervsuddannelse. Men erhvervsuddannelserne skal også ændre attitude, så flere piger kan se sig selv som kommende elev.

Projektet Boss Ladies vil i de næste tre år på både folkeskoler og erhvervsskoler landet over prøve at få flere piger i folkeskolens afgangsklasser til at se muligheder i en fremtid som håndværker. Her vil piger i 8. og 9. klasse blandt andet blive tilbudt at komme i praktik i en virksomhed.

- Det handler om, at der ikke er ret mange folkeskoleelever, der ved, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver, og om at de unge tør vælge en anden ungdomsuddannelse end gymnasiet. Men pigerne skal også kunne se sig selv i det studiemiljø, der er på erhvervsskolerne. Projektet Boss Ladies tager fat i begge dele, og det er der behov for, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Der vil allerede i 2025 mangle 17.000 faglærte i bygge-, anlægs- og installationsbranchen.
- Derfor er det vigtigt, at vi kan rekruttere fremtidige medarbejdere blandt både mænd og kvinder, men også fordi det giver en anden kultur på arbejdspladserne, når der både er mænd og kvinder, siger Louise Pihl.

Tal fra Dansk Byggeri viser, at 91 procent af de ansatte i byggebranchen er mænd. Dansk Byggeri har nedsat et Kvinderåd, der i november kommer med en række anbefalinger til, hvordan man får flere piger til at vælge en fremtid i byggebranchen.

- Vi skal have gjort op med myterne om, at man skal være en stor stærk mand for at arbejde i byggebranchen. I dag er der så mange hjælpemidler, at det ikke størrelsen på medarbejdernes overarme, der er afgørende, men i højere grad, at man kan sit håndværk, siger Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri.

Pigerne flytter ind i teknikrummene
- Det er helt afgørende, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at sikre, at vi i installationsbranchen har tilstrækkelig faglærte elektrikere og vvs-energiuddannede fremover. Derfor skal vi også have fat på pigerne, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

Projektet, som løber over de næste tre år, er støttet af Nordea-fonden og Grundejernes Investeringsfond og henvender sig til piger i de ældste klasser i folkeskolen og unge kvinder på erhvervsuddannelsernes installations- og bygge- anlægsuddannelserne i hele landet.

Projektet består blandt andet af et ambassadørkorps af kvinder, der er i gang med en erhvervsuddannelse, som tager rundt på folkeskolerne og fortæller om uddannelsen, hvorfor de har valgt uddannelsen, de spændende udfordringer de får i virksomhederne og ude hos kunderne.

- I installationsbranchen har vi gode muligheder for at gøre os attraktive blandt piger, for vi har nogle fantastiske uddannelser, hvor man både skal bruge sine hænder og et godt hoved. Desværre er der stadig mange fordomme forbundet med en erhvervsuddannelse, men med ”Boss Ladies ”-projektet håber vi, at piger, forældre, lærere og vejledere får øjnene op for de mange spændende karrieremuligheder, der findes indenfor installationsbranchen, siger Tina Voldby.

Fakta om projektet "Boss Ladies"
• Boss Ladies-projektet er et tre årigt projekt, der skal gøre det mere attraktivt for piger at vælge en erhvervsuddannelse.
•TEKNIQ Installationsbranchen, Foreningen Divers, Dansk Byggeri, 3F, Dansk El-forbund, Blik og Rørarbejderforbundet, Danske Malermestre og KL står bag projektet.
•Projektet er støttet af Nordea-fonden, Grundejernes Investeringsfond samt Bygge-og anlægsbranchens Uddannelsesfond.
Læs mere her

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093