23948sdkhjf

Planlægning øger din indtjening, mester !

Udnytter du virksomhedens kapacitet og ressourcer optimalt, mester ?
Der er ild i store dele af den danske bygge- og anlægsbranche i øjeblikket, hvor der er stor efterspørgsel efter kvalificerede håndværksvirksomheder. Det gælder både i forhold til private, offentlige og professionelle erhvervsprojekter.

Hvis man vil være med i denne vækstudvikling, og stadig tjene penge, stiller det store krav til virksomhedens evne til at planlægge og til at udnytte virksomhedens ressourcer og kapacitet bedst muligt. Det gælder uanset opgavetype, og hvilken rolle virksomheden har i opgaverne. Hvis man ikke har styr på planlægningen, betyder det enten at opgaver potentielt skal løses med overarbejdsbetaling eller endnu værre; at kunden bliver svigtet i forhold til det løfte man har givet.

Har IT i baghovedet
Mester Tidende har talt med et par af vinderne indenfor planlægning i den IT-modenhedskonkurrence, som nu løber af stablen for femte gang.
- Der er rigtigt travlt lige nu, og det går godt. Vi har mange opgaver og kunder. I forhold til IT-værktøjer, så fortsætter vi udviklingen, hvor vi sidste år lavede vi nogle tiltag, som vi har skullet finjustere. Man køber jo ikke bare et IT-værktøj, og så fungere det – det handler om løbende optimering og justering. Ikke mindst fordi vi samtidig har drøn travlt, så handler det hele tiden om prioritering, forklarer direktør, Peter Lund Olsen, Knudsker El ApS i Rønne på Bornholm.

- Vi har, ved at bruge systemerne hele tiden, fundet nye ting som kunne gøres bedre, for at gøre værktøjerne og vores hverdag mere effektivt. Dermed ændres vores krav til IT-værktøjerne, og på et tidspunkt skal man tage den store klinge frem og skifte det hele, som jo er en større proces. Men IT er i baghovedet hele tiden. IT gør det hele mere effektivt, og hvis man kan genbruge information fra sag til sag, så er det tidsbesparende, da det hele går hurtigere.
Den største udfordring med IT-værktøjer er, hvornår man skal skifte et system. Inden man kaster sig i gang med et IT-projekt, skal man tænke sig om. Det tager lang tid at få alle med på vognen, og inden alle har fået det helt ind under huden. Det er tidskrævende – og det er jo ikke det, vi har allermest af, siger direktør, Peter Lund Olsen.

Kan altid blive bedre
Også hos sidste års vinder, El-Service ApS i Ballerup er der fortsat fokus på IT-værktøjer
Direktør Jens Weywadt forklarer, at forretningen går rigtig godt og der er god aktivitet.
- I forhold til IT-værktøjer er vi stadig i fuld gang. Lige p.t. er vi i de afsluttende faser vedrørende en større konvertering, hvor hele vores regnskabshåndtering bliver digitaliseret. Det er en optimering af alt det administrative, som normalt er lidt skjult. Dermed påvirker det ikke direkte produktionen i hverdagen, men det er super vigtigt og helt essentielt at have styr på.

Det er en spændende proces, der i sidste ende giver os et endnu bedre overblik – og så slipper vi desuden for at taste det ind manuelt.
Næste skridt bliver et nyt lagersystem, der påbegyndes næste år. Her kommer hver firmabil til at udgøre sit eget lager. På den måde kan vi nemt få overblik over lagerbeholdningen og kontinuerligt være opdateret i forhold til, hvad der eventuelt mangler.

Der sker konstant noget nyt i IT-verdenen, som giver mulighed for at gøre ting bedre. Derfor hviler vi ikke på laurbærrene, men sørger hele tiden for at være agile og med på IT-bølgen, understreger Jens Weywadt.

Til spørgsmålet om El-Service har fået noget ud af at vinde konkurrencen, svarer Jens Weywadt:
- Vi har fået en masse god omtale, efter vi har vundet konkurrencen. Og det er en sjov del af alt det, som vi går rundt og laver. Det er en fed konkurrence, der både er hyggelig og motiverende, så vi deltager selvfølgelig gerne igen.

ER DU IT-MODEN, MESTER !!!
Hvis du har implementeret IT-værktøjer til planlægning i virksomheden, kan du deltage i konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed i kategorien: Planlægning. Mester Tidende og Licitationen-Byggeriets Dagblad står igen i år klar til at hædre de digitale frontløbere i bygge-og anlægsbranchen, indenfor planlægning.
De første 30 nomineringer er allerede indgivet. Og igen i år vil vi finde de mest IT-modne indenfor følgende kategorier:
Tilbudsgivning
Planlægning
Udførelse
Aflevering
Administration
Alle kan nominere virksomhederne, og man kan nominere sig selv til at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværks- eller entreprenørvirksomhed.
Læs mere om konkurrencen på www.itbyg.dk , hvor du også kan fortage nomineringer

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093