23948sdkhjf

Elindco vinder sin hidtil største opgave

Helsingør Kommune er klar med en kæmpestor investering i et 14.400 kvadratmeter stort sundhedshus, der skal stå færdigt i anden halvdel af 2021.

Elindco har sikret sig opgaven som totalentreprenør og kan dermed føje en kontrakt på 247 mio. kroner til ordrebogen. Der er tale om den hidtil største entreprise hos det københavnske byggefirma.

- Helsingør Sundhedshus er på mange måder et drømmeprojekt for Elindco. Det ligger godt til os og vores visioner for fremtiden. Projektet giver god tid til at planlægge opgaven og er også et solidt fundament for omsætningen ude i fremtiden, siger administrerende direktør Steen Justesen.

Vinderprojektet er udviklet i samarbejde med Nordic, Masu Planning, Orbicon samt Kemp & Lauritzen.

Fra skolebyggeri til sundhedshus
Helsingør Kommune prækvalificerede fem teams til opgaven i oktober sidste år, og af disse blev det altså Elindco, der trak det længste strå.

Virksomheden arbejder i forvejen for Helsingør Kommune som entreprenør på den omfattende renovering og udbygning af den gamle Byskole.

- Dermed er byggeriet af sundhedshuset også rent logistisk et meget fornuftigt projekt, da vi efter afleveringen af Skolen i Bymidten kan flytte vores byggeplads og materiel til Sundhedshuset, siger Steen Justesen.

Udfordrer sektortænkning
Ambitionen med det nye sundhedshus er at sikre borgerne et nært, samlet sundhedstilbud på tværs af kommune, region og almen praksis.

Huset kommer blandt andet til at rumme kommunens rehabiliterings- og træningscenter, akutklinik og 66 døgnforløbspladser. Desuden er der lagt op til, at praktiserende læger, speciallæger og fysioterapeuter kan blive tilknyttet det nye center.

Fungerende borgmester Henrik Møller roser vinderteamet for at levere et projekt, der får arkitektur og indretning til at gå op i en højere enhed.

- Vi får et sundhedshus, der udfordrer den traditionelle sektortænkning, og hvor man som borger kommer til at opleve, at forskellige sundhedsfunktioner, tilbud og fagligheder smelter sammen, når huset står klar om få år, siger han.

Sundhedshuset skal nu tegnes færdigt og projekteres, før byggeriet efter planen kan gå i gang omkring 1. januar 2020. Huset forventes i brug i tredje kvartal 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094