23948sdkhjf

Danmark har fået sin første svanemærkede bordplade

Klokken 10:00 mandag formiddag gik produktionen i stå hos Horn Bordplader i Aulum i det midtjyske. Store maskiner, lim og slibegrej blev efterladt til fordel for, at alle virksomhedens medarbejdere kunne samles i Hal 1.

Mandag blev nemlig dagen, hvor Horn Bordplader fik overrakt et diplom med en certificering, som virksomheden har drømt om og kæmpet for: Svanemærket.

Dermed er bordpladeproducenten den første i Danmark, der kan prale af en bordplade, der er totalcertificeret med blandt andet det velkendte Svanemærke.

- Vi er faktisk rigtig stolte af, at vi er nået hertil, sagde Jakob Bressendorf, direktør hos Horn Bordplader, under overrækkelsen.

Han har ikke kendskab til andre bordpladeproducenter, der kan mærke sig med et lignende certifikat – hverken inden eller uden for landets grænser. Dermed er Horn Bordplader sandsynligvis den eneste bordpladeproducent i verden med så stort et fokus på grøn omstilling. 

Strenge krav
Det har ikke været lige til for Horn Bordplader at få sit Svanemærke.

For at få et Svanemærke skal en virksomhed nemlig leve op til en række strenge krav i produktionen, og for bordpladeproducenten betyder det blandt andet brug af bæredygtigt træ, den helt rigtige lim, ingen anvendelse af pesticider og særligt gode arbejdsforhold i alle led i produktionen.

Det er en omlægning, man ikke kommer sovende til, mener Henrik Hougaard, markedschef hos Miljømærkning Danmark, der overrakte diplomet:

- Det kræver en helt særlig indsats at få et Svanemærke. Gennem min tid som markedschef har jeg besøgt mere end 300 virksomheder, der gerne vil grøn omstilling, men har set det som en umulig opgave at leve op til kravnene for et Svanemærke, siger han og understreger, at besøget hos Horn Bordplader er noget ganske særligt, fordi virksomheden er blandt de første med et Svanemærke inden for sit felt - ikke blot iblandt bordpladeproducenter, men generelt blandt de danske producenter af elementer til køkkener.  

Men for Horn Bordplader har det ikke været umuligt. Gennem de seneste fire år har virksomheden gjort en ihærdig indsats for at omlægge dele af sin produktion til en grønnere profil med kollektionen Green Collection, der er totalcertificeret med blandt andet brug af bæredygtigt træ og vindenergi. Kollektionen rummer også bordpladen, der nu er svanemærket.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172