23948sdkhjf

Starter dine svende for sig selv, mester ?

Nogle svende vil hellere fakturere mesterløn end svendeløn, så de starter for sig selv. Men træerne vokser ikke ind i himlen
Oplever du også, at nogle af dine svende siger op for at starter for sig selv, så er du ikke den eneste.
Den høje aktivitet i byggeriet får nemlig mange dygtige svende til at realisere drømmen om at få foden under eget bord. Det lokker også, at svenden ved at starte egen virksomhed kan skifte svendelønnen hos mester ud med selv at fakturere mesterløn.

Mange svende glemmer imidlertid, at forskellen på svendelønnen og den timeløn som mester fakturerer til kunden ikke bare er noget man stikker i lommen.

For det første skal opgaverne jo findes, der skal gives tilbud, der skal laves regnskab og sendes regninger og alt det andet kontorarbejde og sociale omkostninger, som svenden jo ikke har noget med at gøre, når han bare får sin løn udbetalt af mester.

Den udfordring er der heldigvis mange dygtige svende, der kan overskue. Og tak for det. Ellers ville der jo ikke opstå nye virksomheder.

Til gengæld er der også mange ”smart i en fart” svende, som får sig et cvr-nummer og er klar til at fakturerer mesterløn. De må hurtigt dreje nøglen og vende tilbage til mester – en erfaring rigere.

Og måske også med lidt mere respekt for mesters arbejde.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109