23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

REGION HOVEDSTADEN

RUNGSTED KYST

Byudvikling
Området ved Rungsted Kyst Station skal udvikles og i den forbindelse skal Hørsholm Kommunalbestyrelse på sit møde på mandag godkende en revideret proces- og tidsplan og frigive en tillægsbevilling på 1,2 mio. kr.

Det forventes, at en udviklingsplan kan udarbejdes i perioden fra november i år til marts næste år.

FARUM

Byggeri til forskning
Furesø Kommune har truffet afgørelse om, at et nyt byggeri med anlæg til forsknings- og udviklingsopgaver inden for organisk kemi på Gammelgårdsvej 69, Farum ikke er VVM-pligtigt.

Det er NCK A/S, der har fremsendt VVM-ansøgning for et nyt byggeri med et såkaldt multi-purpose batch anlæg til organisk og kemisk analyse.

KOKKEDAL

Renovering af Karlebo Kro
Økonomiudvalget i Fredensborg Kommune skal på sit møde på mandag tage principiel stilling til, om man ønsker at gå ind i en videre dialog med kroejer Søren Sparkov-Nielsen om de forslag til udvikling af Karlebo Kro, som Søren Sparkov-Nielsen er fremkommet med.

Anpartsforeningen Karlebo Kro er ejet af Fredensborg Kommune og Søren og Susanne Sparkov-Nielsen i forening, og sidstnævnte har fremsendt forslag til ændringer, der blandt andet handler om ombygning/renovering af længen ud mod fodboldbanerne, etablering af en ekstra lejlighed på første sal, etablering af jordvarmeanlæg med mere.

REGION SJÆLLAND

FENSMARK

Sundhedshus og seniorboliger
Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved Kommune anbefaler, at lokalplan 095 for sundhedshus og seniorboliger samt tillæg til kommuneplan nr. 10 vedtages endeligt. Lokalplanen giver mulighed for opførelse af et sundhedshus og 36 seniorboliger fordelt på tre punkthuse.

Næstved Byråd tager stilling i sagen den 9. oktober.

RINGSTED

Sundhedshus og servicebygning
Ringsted Byråd har vedtaget Lokalplan 299 for Knud Lavard Centeret endeligt.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske om at udvide det eksisterende center med funktioner i tilknytning til social- og sundhedsområdet samt give plads til yderligere parkering i tilknytning til byggeriet. Lokalplanen inddrager den østlige grønne kile, så der her kan udvides med sundhedshus og servicebygning, og så der også på længere sigt kan tilføres flere ældreboliger og eventuelt en børneinstitution.

NÆSTVED

Tagetage
En privat skole på Morsøvej 6 i Næstved har søgt Næstved Kommune om tilladelse til opførelse af en tagetage for derigennem at udvide skolens areal. Opførelse af en tagetage er i strid med bestemmelserne om den maksimale bebyggelsesprocent og etageantal fastsat i Byplanvedtægt nr. 5.

Plan- og Erhvervsudvalget besluttede forleden at dispensere fra bestemmelserne, så skolen kan udvide som ønsket. Skolen vil etablere to undervisningslokaler i tagetagen og samtidig udskifte det nedslidte tag. Taget ønskes dækket med tagpap.

REGION SYDDANMARK

HADERSLEV

Boliger
Haderslev Byråd har godkendt forslag til lokalplan 10-40 Boligområde Simmerstedvej, som herefter fremlægges i offentlig høring.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske fra ejer af et erhvervsområde ved Simmerstedvej i Haderslev, som ønsker området omdannet til boligområde. Lokalplanen åbner mulighed for, at der inden for planområdet kan etableres boliger i form af tæt-lav boligbebyggelse samt etageboliger. Tæt-lav boligbebyggelse må etableres i maksimalt to etager og maksimalt 8,5 meters højde. Etageboliger må opføres i maksimalt fem etager og maksimalt 15 meters højde. Etageboliger opføres som punkthuse.

REGION NORDJYLLAND

AABYBRO

80 lejligheder
Forslag til lokalplan 27-024, Centerområde, Østergade, Aabybro har været i offentlig høring og indstilles nu til endelig vedtagelse i Jammerbugt Kommunalbestyrelse. I første omgang tager teknik- og miljøudvalget stilling i sagen på mandag.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af en projektansøgning, og den giver mulighed for at gennemføre to projekter, der tilsammen omfatter cirka 80 lejligheder. Lokalplanområdet omfatter det tidligere posthus og det nuværende Spar Nord med et samlet areal på cirka 7.600 kvm, og lokalplanen tillader byggeri i op til fem etager i et bygningskompleks indeholdende boliger og erhvervslokaler. Der skal være et samspil med omkringliggende parcelhusområde og centerområde, således at etagebyggeriet gradvist trappes ned, hvormed byggeriet tættest på omkringliggende parcelhuse bygges i højst to etager. Den øverste femte etage placeres tilbagetrukket på bygningskomplekset, og giver mulighed for større lejligheder med terrasser. Byggeriet bliver opbygget som en trappe, hvor etagen forskydes for hver etage.

AABYBRO

Etagebyggeri
Forslag til lokalplan 27-026 Centerområde, Østergade - Aabybro Centret har været i offentlig høring og indstilles nu til endelig vedtagelse i Jammerbugt Kommunalbestyrelse. I første omgang tager teknik- og miljøudvalget stilling i sagen på mandag.

Lokalplanen er udarbejdet for at sikre, at der kan ske en omdannelse af Aabybro Centret, samt at medvirke til, at Aabybro bymidte ændrer karakter fra fra handelsstrøg til en reel bymidte. Udover det eksisterende Aabybro Center omfatter lokalplanen det eksisterende boligområde omkring Irisvej, og den sydøstlige del af Aaby Sdr. Gade. Med lokalplanen er det også hensigten at sikre et fundamentet for, at der kan ske en totalrenovering af de eksisterende butikker i Aabybro Centret og give mulighed for en omdannelse af Irisvej til et område med etagebyggeri i op til fire etager med mulighed for butikker i stueetagen. I en mindre del af det nuværende Aabybro Center kan der fremover bygges op til syv etager.

REGION MIDTJYLLAND

SKIVE

Boliger
Skive Kommune køber hovedparten af slagterigrunden i Skive af Danish Crown, og Skive Byråd har netop godkendt den endelige købsaftale.

Skive Kommune køber cirka 34.170 kvm for 12 mio. kroner plus moms, mens en privat investor forventes at købe de resterende 9.995 kvm, hvor det er planen at omdanne de gamle slagtehaller til lejligheder.

Danish Crown har ansvaret for at rive de tomme bygninger ned og rydde op på grunden. Ligeledes er det aftalt, at slagterikoncernen har ansvaret for at oprense grunden efter jordforurening, der stammer fra slagteriets aktiviteter, oplyser Skive Kommune.

Ifølge aftalen skal grunden være ryddet senest to år efter Skive Kommune giver tilladelse til at nedbrydningsarbejdet kan gå i gang. Dertil kommer miljøoprensningen.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141