23948sdkhjf

TL Byg har fokus på overskudsgraden

Der er travlt i byggebranchen, og det mærker de også hos TL Byg, som i det netop offentliggjorte årsregnskab har løftet bruttofortjenesten til det hidtil højeste niveau.

Også på bundlinjen er der fremgang. Men indtjeningen ligger i disse år betydeligt lavere end tidligere, og derfor er administrerende direktør Peter Boltau ikke helt tilfreds.

Ikke vækst for enhver pris

TL Byg er vokset markant de seneste år, men virksomheden har samtidig oplevet store udsving i indtjeningen.

Netop derfor blev 48-årige Peter Boltau i juni i år hentet ind som administrerende direktør på toppen af en ny ledelseskonstruktion med de tre hidtidige direktører – David Krogh Madsen, Morten Buus og Jens Nielsen – lige under.

- Der er travlt i byggesektoren i øjeblikket, og vi forventer ikke, at aktivitetsniveauet har toppet endnu. Det er særligt i en periode som denne, at der er behov for styring, sagde bestyrelsesformand Mikael Vest ved den lejlighed.

Peter Boltau, som før TL Byg var direktør for Supply Chain Management i Aalborg Portland, Nyfors, PWC, MAN Diesel og Martin i bagagen, er helt på linje:

- Vi vil ikke vækste for enhver pris, men have fokus på at gøre det rette på lang sigt, siger han og fremhæver kompetenceudvikling, digitalisering og synlighed som nøgleord i processen:

- TL BYG rummer et meget stort potentiale, og vi er i fuld gang med at løfte virksomheden til næste niveau.

- Vi er godt tilfredse med udviklingen i forretningsomfang, der følger vores ambitiøse vækststrategi. Til gengæld er vi mindre tilfredse med bundlinjen. Indtjeningen udvikler sig ganske vist i en positiv retning, men vi kommer fra et lavt niveau og skal fortsat fokusere på at øge overskudsgraden, siger han.

Flere store opgaver
TL Byg har base i Aalborg og er meget aktive i lokalområdet. Virksomheden har blandt andet været totalentreprenør på en meget omfattende ombygning af Friis Shoppingcenter, som er genåbnet i denne uge, og det er også TL Byg, der står for at opføre byens nye 30.000 kvadratmeter store psykiatriske hospital.

Sidstnævnte er TL Bygs største opgave til dato, og Aalborg-entreprenøren har ifølge direktøren ”en god ordrebog” projekter i såvel Nordjylland som i resten af landet.

På Frederiksberg arbejder virksomheden som totalentreprenør for TK Development på ombygningen af bycentret Domus Vista. Og i det sydvestlige Aalborg er TL Byg i fuld gang med at bygge 127 lejligheder i det nye boligkvarter Sofiendal Enge.

Investeringer skal give afkast
Peter Boltau ser gode muligheder for at forbedre indtjeningen yderligere i de kommende år.

Ordrebeholdningen giver selvsagt et godt afsæt, og samtidig styrkes optimismen af, at to tidligere tabsgivende projekter nu er afskrevet og ude af bøgerne. Endelig har de seneste års resultater været påvirket af kraftige investeringer i blandt andet medarbejdere og digitalisering.

- Det er klart, at det koster på bundlinjen, og det er investeringer, som vi forventer et stigende afkast af i de kommende år, siger Peter Boltau.

Han påpeger dog samtidig, at selv om byggekranerne arbejder på højtryk i Danmark netop nu, så er det langt fra ensbetydende med, at indtjeningen vil stige proportionelt med omsætningen:

- Der er mange, der tror, at der er gyldne tider i byggeriet, og det er der på sin vis også qua det høje aktivitetsniveau. Men markedet er samtidig presset af en lav prissætning og stigende omkostninger til lønninger og materialer. Med andre ord er det helt afgørende, at vi sætter fokus på at professionalisere os, og at vælge vores projekter med omhu.

TL Byg A/S

mio. kr. 2017/18 2016/17
Bruttoresultat 112,4 100,4
Resultat af primær drift 5,4 3,2
Resultat før skat 4,4 2,7
Årets resultat 3,4 2,1
Balancesum 120,6 110,9
Egenkapital 21,9 20,1
Antal ansatte 203 190
Regnskabsåret dækker perioden 1. juli - 30. juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094