23948sdkhjf

Milliardudbud: Italienere vinder igen i Odense

Det italienske joint venture CMB/Itinera er udpeget som totalentreprenør på det såkaldte klyngeudbud til cirka 1,5 mia. kr. på Nyt OUH, det nye supersygehus i Odense.

Det vedtog et stort flertal i regionsrådet i Region Syddanmark mandag aften.

Udover JV CMB/Itinera havde konsortiet We Care med MT Højgaard i spidsen og 5E Byg budt på opgaverne med at færdigprojektere og bygge klyngerne.

Region Syddanmark har vurderet tilbuddene fra de tre totalentreprenører på tre forhold: Proces og metode, organisation og bemanding og rådighedsbeløb.

Sidstnævnte er et udtryk for, hvor mange penge der er at bygge for inden for den givne ramme på cirka 1,52 mia. kr., når totalentreprenørens omkostninger og avance er betalt.

Tilbuddene var forskellige på de kvalitative kriterier, men med stor lighed mellem de to bedste tilbud fra JV CMB/Itinera og We Care. I forhold til rådighedsbeløbet får regionen dog 308 mio. kr. mere til at bygge de fire klynger for ved at vælge JV CMB/ Itinera fremfor det næstbedste tilbud, oplyser regionen.

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) glæder sig over, at det færdige universitetshospital i Region Syddanmark nu er rykket endnu et stort skridt nærmere:

- I alle de valg, vi har taget i projektet, har vi haft ét mål for øje: at få mest muligt sygehus for pengene uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vi har skabt en konkurrencesituation, der har givet en skarp pris og flest mulige penge til mursten. Med regionsrådets beslutninger i dag, er vi kommet et stort skridt nærmere at nå i mål med et unikt sygehus, der kan måle sig med de bedste sygehuse i Danmark og Europa.

Det er CMB/Itinera-konsortiets anden totalentreprise på Nyt OUH. Sidste år blev teamet valgt til at bygge vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH. Opgaverne på denne del af Nyt OUH beløber sig til i alt 2,8 mia. kr. og dermed har italienerne nu opgaver for over 4 mia. kr. på sygehusbyggeriet.

Oveni dette landede italienerne tidligere på året en totalentreprise på det nye universitetshospital i Køge til cirka 2 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094