23948sdkhjf

Pandaer flytter ind til april

Om godt et halvt år tager Zoologisk Have i København imod to nye kinesiske beboere.

NCC er i fuld gang med at gøre BIG’s idéer og tegninger til virkelighed, og i april måned fragtes de to pandaer til deres nye hjem i den danske hovedstad.

Tirsdag eftermiddag lagde håndværkerne værktøjet fra sig for sammen med bygherre, arkitekter og rådgivere at fejre rejsegilde på det meget specielle byggeri.

- For en gammel råhusentreprenør er det et fantastisk projekt at være med til at bygge, lige som det er et fantastisk sted at bygge, lige midt i Zoo, med dyrene som tilskuere. Pingvinerne, som stimler sammen udenfor deres hus, hver gang, der løftes byrder med kranen over deres hoveder. Elefanterne som flytter vores byggepladshegn, hvis det står for tæt på, hvilket vi prøvede i starten. Brøleaberne, som forstyrrer byggemøderne og udsigten til kænguruer i baghaven på skurbyen. En helt utrolig spændende arbejdsplads, sagde områdedirektør Allan Lavrsen i sin tale.

Han bemærkede også, at der på pladsen bliver udført et fantastisk stykke betonarbejde med skæve og buede vinkler og vægge:

- Der udføres forskallings- og betonarbejde i høj kvalitet, hvor vores folk virkelig kan få lov til at udfolde sig i stedet for at samle legoklodser, som de så ofte laver i dag.

Zoo-direktør Jørgen Nielsen rettede en særlig tak til alle de folk, der hver dag arbejder på byggeriet:

- Det har været og er en mønsterbyggeplads, hvor alt er velorganiseret og velfungerende, og hvor der ingen uheld har været. Stor ros til ingeniørerne for det enestående gode samspil mellem interessenterne på byggepladsen, sagde han.

Arkitekterne Bjarke Ingels og David Zahle gik på talerstolen sammen, og de hæftede sig især ved den idéproces, der ligger bag tegningerne og designet af anlægget.

Arkitekterne og ansatte fra alle fagområder i Zoo mødtes gennem 20 uger til idémøder, hvor alt fra dyrevelfærd og foder til indretning af restaurant og publikumsområder blev vendt og drøftet og beskrevet.

- Jeg glæder mig meget til de to beboere ankommer, og jeg håber virkelig de vil sætte pris på deres toværelses Frederiksberglejlighed, lød det fra Bjarke Ingels.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125