23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i august

Sluseholmen i Københavns Sydhavn udbygges i disse år med anden etape, og KPC netop taget hul på endnu et byggeri sammen med Årstiderne Arkitekter og ÅF Buildings Denmark.

På kanalbyens Byggefelt L opføres en karré på 23.000 kvadratmeter med 208 boliger, erhvervslokaler og et sundhedshus. Hertil kommer 6.000 kvadratmeter parkeringskælder. Byggeriet forventes færdigopført i sommeren 2020.

Ved at arbejde med variation i facadeudtrykket har arkitekterne opdelt karréen i 24 individuelle ’byhuse’ med hvert sit udtryk. Der anvendes forskellige tegltyper, varierende vinduesgeometri, detaljeringer i murværket og altanværn for at skabe en mere levende arkitektur.

Bygherre på projektet er Danica Pension, som med kombinationen af erhverv, lejligheder og nye iværksætterboliger bidrager til visionen om at udvikle Sluseholmen til en levende og moderne bydel.

Den nye karré henter ifølge arkitekterne sin inspiration dels fra Hamborgs industrielle pakhuse med dybe vindueshuller og mørkerøde tegl, og dels fra Amsterdams klassiske kanalby, hvor stramme arkitektoniske proportioner skaber smalle, elegante bygningskroppe.

Karreen på Byggefelt L er i øvrigt den tredje boligbebyggelse på Sluseholmen, som er tegnet af Årstiderne Arkitekter. Også KPC sætter sit aftryk på udviklingen af bydelen – som entreprenør på byggefelt M med 146 boliger og på byggefelt Q Nord med 91 boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112