23948sdkhjf

SÅDAN ! : EM-medaljer til danske håndværkere

To danske anlægsgartnere, en bager og en flisemurer kommer hjem fra EM i håndværk i Budapest med sølvmedaljer. Den danske murer fik bronze.
EuroSkills-landsholdets landbrugsmaskinmekaniker og bygningssnedker fik ”Medaillons of Excellence”.

De to anlægsgartnere Peter Levin og Jesper Frederiksen, der ligeledes fik sølvmedaljer, er henholdsvis 22 og 20 år. Peter Levin er fra Horsens og ansat hos firmaet Svend Erik Lind A/S, mens Jesper Frederiksen er fra Otterup og i lære hos E. Stein Frandsen ApS i Odense. De to er klassekammerater fra Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus.

Endnu en sølvmedalje gik til Nordjylland – takket være den 20-årige flisemurer Samuel Birk Axelsen fra Lund & Staun A/S i Svenstrup / TECHCOLLEGE.

Bronzemedaljen gik til den 20-årige murer Kenneth Meldgaard Ebbesen. Han er 20 år, bor i Spjald og i lære hos murerfirmaet Glenn Østergaard, Spjald. Hans skole er Erhvervsskolen Herningsholm

”Medaillon of Excellence” gives til de konkurrencedeltagere, der opnår mere end 700 af 800 mulige point. Det lykkedes for landbrugsmaskinmekaniker Ronni Larsen og bygningssnedker Justian Raahauge. Begge er 24. Ronni bor i Hurup, Thy, han er fra Erhvervsskolerne Aars og arbejder hos Nordvestjysk Traktorservice i Spøttrup.
Justian bor i Glostrup, er fra Roskilde Tekniske Skole / Exponent A/S i Glostrup.

- Det er et exceptionelt flot resultat for Danmark, siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen.
- Vi stillede op i ti fag og fik medaljer i de seks. Det er første gang, Danmark deltager med fagene murer, flisemurer og bager i et EuroSkills, og så er det fantastisk flot, at de kommer hjem med sølv- og bronzemedaljer.

Alle medaljedeltagere havde i forvejen vundet DM i Skills 2018.
EuroSkills holdes hvert andet år. I 2018-udgaven i Budapest deltog 525 unge under 25 år, de kom fra 26 nationer, og der blev konkurreret i 37 fag.

DET DANSKE LANDSHOLD:
• Flisemurer (Aalborg) (13 nationer i konkurrencen)
• Murer (Herning) (15 nationer i konkurrencen)
• Møbelsnedker (Kbh.) (14 nationer i konkurrencen)
• Bygningssnedker (Kbh.) (11 nationer i konkurrencen)
• Gulvlægger (Silkeborg/Viborg) 9 nationer i konkurrencen)
• Anlægsgartner – 2 deltagere (Horsens hhv. Odense) (12 nationer i konkurrencen)
• Landbrugsmaskinmekaniker (Thy) (14 nationer i konkurrencen)
• Receptionist (Aarhus/Aalborg) (14 nationer i konkurrencen)
• Bager (Herning) (9 nationer i konkurrencen)
• Bygningsstruktør – 2 deltagere (Vejen/Rødekro) (7 nationer i konkurrencen)

Dertil kommer 10 danske dommere, der indgår i de dommerteams, der skal vurdere konkurrencedeltagerne. Endvidere var ca. 300 danske gæster kommet til Budapest. Det er familie til konkurrencedeltagerne og repræsentanter fra de virksomheder og brancher, som har deltagere i EuroSkills.
SkillsDenmark er en nonprofit-organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder. Formålet er at fremme det gode håndværk og fokus på erhvervsuddannelserne gennem konkurrencerne DM i Skills, EuroSkills og WorldSkills.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078