23948sdkhjf

Hver tredje der dør på jobbet er chauffør

Det kører den forkerte vej med ulykkerne på transportområdet. Det viser en optælling foretaget af Transportgruppen i 3F.

Det skriver Fagbladet 3F.

Optællingen viser, at mindst otte chauffører i år har mistet livet under arbejde, og at 11 ud af de foreløbig 23 dødsulykker i Danmark i 2018 er sket på transportområdet, der i 3F blandt andet også omfatter lagerarbejdere.

- Det er fuldstændig uacceptable tal. Vi er stærkt rystede, siger Flemming Overgaard, næstformand i 3F’s Transportgruppe.

Han kræver handling fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og en ekstraordinær indsats for at forebygge de mange dødsulykker på transportområdet. I 2016 døde 11 personer i arbejdsrelaterede ulykker inden for landbruget, hvilket sidste år førte til, at Arbejdstilsynet satte fokus på området. Flemming Overgaard ønsker, at ministeren tager initiativ til lignende tiltag på transportområdet.

- Vi skal have nedbragt antallet af dødsulykker, fastslår han.

DTL – Danske Vognmænd, der er hovedorganisation for cirka 2.000 vognmænd i Danmark, bakker op om 3F’s ønske.

- 11 dødsulykker på transportområdet er 11 for mange. Som arbejdsgivere har vi et ansvar for vores medarbejderes sikkerhed og for at være med til at sikre, at disse ulykker ikke sker, siger administrerende direktør Erik Østergaard, DTL – Danske Vognmænd.

- Vi vil meget gerne gå i dialog med 3F og være med til at kortlægge, hvordan ulykkerne er sket, og hvad der kan gøres for at forebygge dem. Og det vil være helt naturligt, at den indsats foregår i samarbejde med Arbejdstilsynet og de andre myndigheder og interessenter på området, siger han.

Erik Østergaard henviser til, at der i 2005 var store problemer med lastbiler og højresvingsulykker, hvilket DTL – Danske Vognmænd, politiet, Vejdirektoratet, Havarikommissionen for Vejtrafikulykker og Cyklistforbundet i fællesskab fik sat fokus på.

- Der er stadig udfordringer, men via en fælles indsats og kampagner er det lykkedes at få nedbragt antallet af højresvingsulykker markant. Det vil være oplagt at gøre det samme i forhold til dødsulykkerne på transportområdet, siger Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094