23948sdkhjf

Konflikt: Entreprenør og kommune lander forlig

De uoverensstemmelser og tvister, som fulgte i kølvandet på forsinkelsen ved om- og udbygningen af Engskovskolen i Holbæk, er nu løst gennem et forlig.

Det oplyser Holbæk Kommune og entreprenøren STB Byg i en fælles pressemeddelelse.

STB Byg vandt i 2015 totalentreprisen sammen med Erik Arkitekter og Hundsbæk & Henriksen. Entreprise til 46 mio. kroner skulle have været afsluttet ved indgangen til 2017. Men byggeriet endte med først at stå klar i august 2017.

- Der var fra starten en meget stram tidsplan på projektet, da både nedbrydning, ombygning og nybygning skulle ske inden for seks måneder, men det var selvfølgelig en tidsplan, vi havde accepteret, fortæller produktionsdirektør hos STB Byg, Lasse Lindkvist Hansen.

- Lige efter opstarten i juni måned stødte vi på nogle ældre konstruktioner i jorden og jordforhold, som vi ikke var forberedte på. Det betød, at vi måtte ændre hele projektet omkring fundamentet, hvilket rykkede på tidsplanen. Som dominobrikker påvirkede det aftaler med flere underleverandører, der jo også havde andre opgaver, og derfor ikke bare kunne rykke med, hvilket resulterede i yderligere forsinkelser, forklarer han.

Siden byggeriets afslutning har STB Byg og Holbæk Kommune i grove træk forhandlet om, hvorvidt STB Byg skulle betale dagbøder for forsinkelsen, eller om Holbæk Kommune skulle betale for den ekstra byggetid. En forhandling der nu altså er endt med et forlig.

- Selvfølgelig er der ting, som i bagklogskabens klare lys kunne være gjort anderledes, men her er en del af forklaringen. Vi ønsker bestemt ikke at fralægge os ethvert ansvar, hvilket forliget med kommunen jo også afspejler, pointerer Lasse Lindkvist Hansen.

STB Byg-direktør glæder sig over, at det er lykkedes at lande et forlig gennem en konstruktiv dialog. Ikke mindst fordi han ser Holbæk som STB Bygs anden hjemmebane.

- Så et godt forhold til kommunen er selvfølgelig vigtigt for os, siger Jens Winther.

Hos Holbæk Kommune er der også tilfredshed med, at konflikten er løst på professionel vis:

Der er ingen tvivl om, at byggeprocessen har været for langsom. Men alle parter har haft fokus på bolden, og vi kan nu glæde os over det superflotte resultat, siger Ronnie Giphardt Pedersen, der er chef for kommunens anlægsområde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125