23948sdkhjf

Sten - og grusleverandør går op i størrelse

Sten & Grus Prøvestenen A/S (SGP) pensionerer tre gamle Cat 972 læssemaskiner til fordel for tre nye Cat 980M og øger dermed produktivteten markant.

SGP fornyer og opgraderer maskinparken med større og mere kraftfulde maskiner. Og det giver god mening. For på årsbasis flytter hver maskine omkring 300.000 tons materialer. Med så megen produktion betyder effektivitet og driftsikre maskiner alt. De nye og kraftfulde maskiner bidrager således til at forøge produktionskapaciteten. En forøgelse, som SGP får glæde af fra dag et.

- Med de gamle maskiner måtte vi fylde skovlen 4 gange, før lastbilen kunne køre herfra med fuldt læs. Nu nøjes vi med 3 skovle, siger direktør Kim Fynbo Nielsen, SGP.

Hos SGP fokuseres der primært på to hovedområder: Environmental Business (håndtering af jord/sediment og genanvendelse af byggematerialer) og råstoffer (forarbejdning sømaterialer og import af granit), som virksomheden afsætter til bl.a. asfalt- og betonindustrien.

Op til 1,5 mil. tons materialer forlader området på årsbasis og ca. 250-275 lastbiler om dagen lægger vejen forbi virksomhedens adresse på Prøvestenen i København.

Bedre arbejdsmiljø
Virksomheden beskæftiger 15 pladsmedarbejdere på Prøvestenen. Motorlyden fra de to nye maskiner afslører, at to af medarbejderne nærmer sig. Maskinfører Jacob Schmidt og Thomas Kiersgaard stopper op for at fortælle om maskinerne.

- Komforten er væsentligt forbedret. Vi sidder rigtigt godt i de ekstraordinære gode sæder, som vi har fået monteret. Vi er blevet taget med på råd i forhold til fx ekstra lygter, og hvordan kontakterne i kabinen skal placeres. Vi har også fået en kabine, der er ekstra godt beskyttet mod, at støv kan trænge ind i den, siger de to maskinførere.

Forsyningssikkerhed
SGP arbejder i en branche, hvor kunderne måler virksomheden benhårdt på kvalitet, og på, hvorvidt de leverer det, som kunderne efterspørger. Det stiller særlige krav til både maskinførernes arbejdsforhold og til maskinerne, som ofte kører 10-12 timer om dagen. Derfor lytter ledelsen også til medarbejdernes ønsker og behov, før de indkøber nye maskiner.

- Vi tager vores maskinførere med på råd. De er med til at bestemme, hvordan maskinerne skal konfigureres. Tilfredse og glade medarbejdere giver bedre trivsel. Og bedre trivsel er lig med højere produktivitet og kvalitet i arbejdet, siger Kim Fynbo Nielsen.

Som en ekstra sikkerhed har Sten & Grus Prøvestenen købt maskinerne med en serviceaftale.

- Skal vi leve op til en virksomhed, kunderne kan regne med, så skal vi også være sikre på, at maskinerne kører. Og hvis de ikke gør, at vi så hurtigt som muligt kan få dem repareret og serviceret, siger Kim Fynbo Nielsen.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125