23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn: Nyt akademi skal sikre dansk snedkertradition

Den danske snedkertradition må ikke gå i glemmebogen.

Det er udgangspunktet for et nyt akademi under vingerne hos den fynske møbelproducent Carl Hansen & Søn, der dels skal sikre dygtige snedkere i fremtiden og dels sikre en fremtid for medarbejderne i virksomheden. Det skriver Berlingske.

Virksomheden presses nemlig særligt af konkurrenter fra Kina, der producerer de samme møbler som Carl Hansen & Søn – bare som billigere kopier, der ofte heller ikke har den samme kvalitet.

Men det nye akademi kan sikre den forsatte kvalitet hos den originale møbelproducent, så hjulene kan holdes i gang, mener direktøren i den familieejede virksomhed, direktør Knud Erik Hansen.

- Noget af det, der kendetegnede guldalderarkitekterne, var, at de var brillante snedkere. De var håndværkere. Den tradition bliver vi nødt til at vedligeholde, hvis vi skal kunne matche dem i dag. Den viden kan gå tabt på én generation, siger han.

Det endelige koncept er endnu ikke faldet på plads. Lige nu afventer man myndighedernes godkendelse, men tanken er, at akademiet skal fungere som en slags mesterlære.

- Vi skal uddanne nogle dygtige mennesker og dermed videreføre det håndværk, vores virksomheds succes grundlæggende er bygget på, siger Knud Erik Hansen.

Trods presset fra konkurrenterne i Asien formår møbelproducenten alligevel at fremvise gode tal på bundlinjen. De seneste år har Carl Hansen og & Søn flere gange kunne præsentere rekordtal – senest i 2017 med en omsætning, der i 2017 steg 18 procent til knap en halv milliard kroner.

Det er derfor heller ikke uden grund, at møbelproducenten i sommers flyttede til nye lokaler. Produktionsarealet er nu vokset fra 6.500 til 27.000 kvadratmeter, og de kvadratmeter er der hårdt brug for, forklarer direktøren til Berlingske.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094