23948sdkhjf

Vinduesproducent fastholder ambitiøst 2017-niveau

Det er fjerde år i træk, at virksomheden Ventisol, der producerer vinduer og døre i plast, leverer ’et godt resultat’, som direktøren selv udtrykker det.

Et resultat på 3,5 millioner kroner efter skat i 2017-regnskabet, der dog ikke er så godt som i rekordåret 2016, hvor der for alvor var travlhed i ordrebøgerne.
Nu arbejder virksomheden på at stabilisere 2017-niveauet og gøre denne status quo til målsætning fra nu af.

- Det kan godt lyde som om, at status quo tegner på stilstand i en virksomhed. Det er langt fra det, der er tale om. Niveauet fra 2017 er højt, så vi skal være målrettede og ambitiøse for at holde niveauet i en branche, hvor der mange om buddet, siger Leo Brander, der er direktør i Ventisol med hovedsæde i Vrå. 

Systematiseret fra ende til anden
Ventisol producerer vinduer og døre i PVC til private og industrien, herunder især landbruget. Siden krisen har virksomheden arbejdet på at få gjort produktionen og arbejdsgangene mere smidige, så det hele kunne glide så effektivt som muligt.

- En del af effektiviseringen kom med den ekstra produktionshal, som vi byggede i 2016. Den har betydet, at vi ikke længere flytter rundt på elementer for at kunne komme til. Det har haft enorm stor betydning for det tempo, vi producerer i, fordi alle løft og flyt nu har direkte med produktionen at gøre, siger Leo Brander.

Systematisering har været nøgleordet for at gøre virksomheden mere effektiv. Alt har været vendt, arbejdsgangene er systematiseret, procedurer er fastlagt og sat på form, lige fra modtagelsen af ordren til produktion og pakning.

- Vi oplever, at processen fra ordre til pakning er mest effektiv, når alle er eksperter på hver deres område og har prøvet det 100 gange før. Alle ved, hvor hinanden er, og hvad der skal ske, siger direktøren, der satte sig for bordenden i virksomheden for syv år siden.
- Desuden kan vi forhandle nogle bedre priser hjem, når vi køber større ind, og nu har vi pladsen til opbevaring, siger han.

Privilegeret position
En del af den nye arbejdsgang har også udmøntet sig i løbende indkøb af automationsløsninger. Således købte virksomheden ind i slutningen af finanskrisen, så det nye hardware stod klar, da hjulene begyndte igen, og private og erhvervslivet fik hul igennem efter krisen.

- Det er klart, det kostede en del penge at anskaffe sig de nye maskiner, og at vi var ekstra forsigtige lige præcis på det tidspunkt. Det var privilegeret, at vi havde midlerne lige der, og vi kunne have valgt at trække dem ud til os selv. I stedet ville vi hellere være klar til, når opsvinget kom tilbage, siger Leo Brander.

Automatisering af arbejdsgangene er ikke slut hos Ventisol, der har planer om snart at gøre sig indkøb igen for at kunne holde sig på niveauet for 2017. Men investeringer i den størrelsesorden er en lang proces, siger direktøren. Indtil videre er alle sejl sat til, at fremtiden spejler sig i 2017.

- Vores fokus er altid at lande et godt første kvartal, fordi det tegner resten af året og giver en frihed til at vælge blandt ordrerne, når vi er forbi break even. Det forsøger vi altid at tilstræbe, siger Leo Brander.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125