23948sdkhjf

Meget udfordrende og spændende opgave

Det er med stor stolthed i stemmen, at Per Malmos fra anlægsgartnervirksomheden Malmos A/S og søsterselskabet ZinCo Danmark A/S fortæller om arbejdet med at gøre Amager Bakke til et rekreativt landskab på i alt 16.000 m² med skibakke og knoldede stier gennem et grønt parkmiljø.
– Vi har været med på side-linjen hos BIG siden 2011. I juni 2017 afleverede vi et tilbud og fik opgaven. Det er en vild opgave på mange måder, fordi ingen andre har gjort det før. Vi har udover vores egen erfaring stykket fragmenter af viden sammen fra hele verden for at kunne udføre opgaven.
Malmos A/S har blandt andet skelet til en lignende bakke i Canada, der dog kun er 15 meter høj, og altaner med store træer på et højhus i Milano. Derudover har de trukket på eksperthjælp fra moderselskabet i ZinCo, der har lavet anlæg på dæk over hele verden. ZinCo har leveret systemopbygningselementerne og det specielle vækstmedie, som ligger under både skibakken og parkens træer og planter.
Det specielle vækstmedie indeholder knuste teglskærver, som sikrer en minimal erosion. Vækstmediet er også lagt under skimåtterne for at give affjedring, og fordi der bliver sået græs i ”hullerne” i skimåtterne. Et andet af systemelementerne er de specielle drænmåtter og afdræningsbakker, som skal sørge for at alt materiale ikke bliver skyllet ned i bunden af bakken ved store regnskyl.
– Det har været en af de helt store udfordringer at sikre, at alting bliver på bakken. Træerne er blevet solidt forankret, og de fliser, vi har lagt, er 90 x 90 x 12 cm. Til sammenligning skal fliser ”kun” være 10 cm tykke for at kunne klare tunge lastbiler, men her handler det om, at fliserne ikke bliver suget væk, hvis der opstår turbulens, forklarer Per Malmos.
Medarbejderne hos Malmos har også haft særlige udfordringer. Udover erfaring i at arbejde på dæk har der været krav om, at de havde et anhuggerbevis, så de kunne tage af og sætte på kranen på forsvarlig vis, da alt materiale er blevet leveret med kranhejs. 

Se hele projektet og meget mere omkring tendenser i byggebranchen og deltag i debatten på vores LinkedIn Gruppe: Byggemomentum

https://www.linkedin.com/groups/4835431/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078