23948sdkhjf

Aarhusianske håndværkere kan få særlig parkering

Aarhus Kommune er på vej med særlige parkeringspladser til byens håndværkere.

Et politisk flertal er nemlig med på at lave forsøg med særligt udpegede parkeringspladser til håndværkere, skriver Aarhus Stiftstidende.

Forslaget blev stillet af Venstre for et år siden og er efter 10 måneders behandling i Teknik og Miljø nu på vej tilbage til byrådet.

Specielt håndværkerne har svært ved at parkere deres vogne inden for byens kendte Ringgade uden at få bøder for det.

Det er ifølge Venstre til gene for virksomhedernes bundlinje, men også for den enkelte århusianer, da håndværkerbilerne ofte er parkeret uhensigtsmæssigt.

Venstre foreslår derfor, at kommunen finder 100 nye parkeringspladser inden for Ringgaden som er reserveret til håndværkerne i tidsrummet klokken 7-16 på hverdage, hvorefter byens borgere må få glæde af dem udenfor tidsrummet samt i weekenderne.

- I starten fik jeg det svar i forvaltningen, at det ikke var lovligt. Jeg kontaktede derfor transportminister Ole Birk Olesen (LA) for at få en dispensation. Han svarede, at det ikke er nødvendigt med en dispensation, for en kommune må godt reservere særlige pladser til håndværkere, fortæller rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) til Aarhus Stiftstidende.

Hos Socialdemokratiet finder man ifølge magistratsmedlem Camilla Fabricius, at forslaget giver god mening.

- Hvordan det konkret skal føres ud i livet, må rådmanden så komme med forslag til, siger hun til Aarhus Stiftstidende.

Mulig permanent ordning
I magistraten tog et mindretal bestående af SF, Radikale og Enhedslisten forbehold. Det betyder, at de ikke umiddelbart er positive, men ikke har besluttet sig endeligt.

De konkrete rammer for forsøget drøftes i en kommende udvalgsbehandling, og senere skal byrådet så tage stilling til en eventuel permanent ordning.

Der kan både være tale om at nyoprette p-pladser og om at inddrage andre p-pladser til formålet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129