23948sdkhjf

Digital strategi skal skabe vækst hos fynsk entreprenør

Den fynske entreprenørvirksomhed Odense Bygningsservice, der på kort tid er vokset til et velkonsolideret selskab med 103 medarbejdere, er på vej mod et automatiseret og 100 procent digitalt miljø. Ud over at understøtte væksten er digitaliseringen og effektiviseringen med værktøjer som kalkulationsprogrammet Sigma samt indførelsen af et digitalt time-og sagsstyringsprogram er samtidig led i en klar strategi om at motivere og fastholde medarbejdere.

Digitaliseringen hos Odense Bygningsservice sker som led i en klar strategi om at understøtte væksten. Og ifølge adm. direktør og partner Lars Erik Nielsen, så handler det i lige så stort omfang om at motivere, fastholde og tiltrække nye medarbejdere – og derved sikre tilfredse kunder.

- Vores ambition er at vokse 20 procent årligt. Den vækst kommer ikke uden, at jeg har motiverede medarbejdere eller kan tiltrække nye. Jeg har eksempelvis 13 funktionærer/byggeledere ansat, hvor alle sidder og udregner tilbud. Men de vil langt hellere ud på byggepladsen og være hos kunderne. Og det har været en stor del af årsagen til, at vi digitaliserer, siger Lars Erik Nielsen.

Derfor blev bl.a. Excel fra start udskiftet med det professionelle kalkulationsprogram Sigma, hvilket har betydet, at byggelederne ikke skal bruge så lang tid på at sidde og taste og regne. Nu kan de regne tilbud hurtigere og samtidig mere præcis, fordi Sigma har givet dem et bedre overblik over sagerne.
- Ud over vi kan få flere og mere præcise tilbud sendt afsted, så har jeg også fået mere motiverede folk, fordi de kan bruge det meste af tiden på det, de synes er sjovt. Byggelederne er jo håndværkere og vil lave det de brænder for, ellers finder de et andet job. Samtidig har vi fået en langt bedre og positiv kultur i virksomheden, forklarer Lars Erik Nielsen.

Forandringsproces der skal synliggøres
Ud over Sigma så bruger Odense Bygningsservice også et elektronisk time- og sagsstyringsprogram og Hilti On Track til værktøjsstyring – vigtige digitale værktøjer, der er med til at effektivisere, eliminere fejl og derved også styrke forretningen.

- Det er en strategisk beslutning at implementere nye, professionelle måder at arbejde på og det kræver synliggørelse af forandringsprocessen, hvis alle skal hoppe med på bølgen, fortæller Lars Erik Nielsen.
Hos Sigma Estimates, der via workshops ofte faciliterer forandringsprocessen for både ledelse og medarbejdere i forbindelse med indførelse af professionel kalkulation, pointerer senior kunderådgiver Kjeld Olsen, at det på samme måde som i tilfældet med Odense Bygningsservice, er helt essentielt at gå ind og afdække, hvilke processer virksomheden har i dag og så efterfølgende synliggøre, hvordan mange processer gøres kortere og mere simple.

- I forhold til den enkelte medarbejder, så handler det helt lavpraktisk om at konkretisere ændringerne i måden, der arbejdes på. Både ledelsen og os som leverandør har et klart ansvar for at understøtte forandringen ved at sætte os grundigt ind i, hvad medarbejderen rent faktisk har brug for og hvordan det passer ind i deres arbejdsdag. Hvis ikke vi gør det, så lykkes det ikke at høste gevinsterne 100 procent, forklarer Kjeld Olsen.

Ifølge kollegaen hos Sigma Estimates senior kunderådgiver Per Søndergaard, så er det ikke alle virksomheder, der selv kan håndtere den forandringsproces, det er at indføre nye systemer i en organisation og så samtidig synliggøre værdien – både for den enkelte og hele vejen rundt i organisationen.
- Vi har stor erfaring i at gå ind og analysere på de gammeldags værktøjer og rutiner, som der i mange tilfælde er oparbejdet gennem adskillige år. Vi ved derfor det kan være svært for nogle medarbejdere, at skulle skifte fra f.eks. regneark til Sigma. Men når vi først sætter deres eksisterende metoder og værktøjer op i mod Sigma og den tid, de kan spare samt det overblik, de pludselig får, så er det en ny verden, der åbner sig for de fleste, siger Per Søndergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172