23948sdkhjf

Er du til egern-suppe og andehjerne, mester ?

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie
Med efteråret er der også vildmenu på bordet flere steder. Det gælder blandt andet hos Noma, som nærmer sig afslutningen på sit første år på en ny adresse i København, og Berlingskes madanmelder Søren Frank bøjer sig igen i støvet for spisestedets kulinariske tryllerier.

I en anmeldelse i fredagens avis får Noma de maksimale seks stjerner.

I modsætning til tidligere har Noma fra i år inddelt året i tre sæsoner. Den første er havet, sommermånederne er helliget vegetariske retter, og efteråret er vildtsæson.

Søren Frank har før været ude med topkarakterer til konceptets første to etaper.
Og Nomas vildtmenu er også et pletskud, fastslår han under overskriften "Nomas dobbelte indmadsgilde går lige i hypofysen".

Første servering er en suppe lavet på egern.
Dernæst går "rensdyrgildet" i gang. Først med en tatar lavet på dyrets hjerte.

- Så fulgte rensdyrets hjerne, røget og stegt i smør og herefter pakket med trøffel- og svampecreme i først et karamelliseret mælkeskind og siden et kæmpe tallerkensmækkerblad. Vi kunne ikke andet end overgive os totalt til denne, i min verden, ultimativt hedonistiske sandwich og sige: Mums!, skriver han.

Den efterfølgende rensdyrtunge med myrer og chili glider også ned, selv om anmelderen springer de friske granskud over, fordi de er lige en tand for parfumerede.

Et mellemspil bestående af lidt lettere retter er lagt ind, før der tages hul på "andegildet".

Første servering er brystet af en vildand "tilberedt i grillhytten over birkebark og glaseret i kvæde".
- Så fulgte skovmenuens mest instagrammede ret: Ind kom et helt andehoved kogt med krydderier og derefter stegt i smør inklusive næb og hele pibetøjet.

Hjerneskallen er fjernet, så selve hjernen ligger blottet ifølge anmelderens beskrivelse.
- Selv om det ikke var mere end to små godbidder, var det unægteligt en sjov oplevelse, nærmest som at sidde og grave i hjernen på Anders And, og for mig aftenens højdepunkt, skriver Søren Frank.

Han konkluderer, at menuen med 20 retter til 2.400 kroner og vinmenuen til 1.350 kroner "er et godt bud på et af de måltider overhovedet, som har berørt mig dybest gennem tiderne".

/ritzau/
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Radioaktiv aske fra træ fra Baltikum

Velux på dobbelt vækstjagt

Tømrermester: Kend dine styrker og svagheder

Hos Villy Jønsson A/S vælger man opgaverne med omhu – af respekt for kunderne og til gavn for bundlinjen

Voldsomme prisstigninger forsinker ambitiøst tårnbyggeri

Lovgivning presser rideklubber til millionbyggerier

Han skal være ny direktør for Coromatic

Nyhedsbrev

Mere fart på: Nu må lastbiler snart køre 80 km/t

Online Avis Arkiv

Kingo Karlsen anker ikke millionbøde i kartelsag

Stena åbner ny rute over Kattegat

App og sporingsenhed førte politiet til bjerg af stjålet værktøj

Nu vil DAF med på byggepladsen

Beslagfabrik vil være alsidige

Brask: Sådan får byggeriets virksomheder overskud

Indtjeningen i branchen er generelt for lav, mener finansmanden Lars-Christian Brask

Udskudte projekter koster HHM på toplinjen

NCC på arbejde for M.J. Eriksson på Fyn

Molboer øger kraftigt med afsæt i tømrerfaget

Færdigt arbejde for JFP og Moe

Vækst bag DGNB-guld certificeret domiciludvidelse i Søborg

De får Snedkerprisen 2019

Byggeriet når højeste beskæftigelse i 11 år

135 meter lang bro over Folehaven

Nordjysk stålvirksomhed har netop skrevet kontrakt med Københavns Kommune om leveringen af en cykel- og gangbro

Konkurrence: Vis hvad du kan med dit IT-værktøj, mester!

Livsfarlig gør-det-selv skydebane

Varebiler
Ny Iveco Daily

Ugens konkurser - uge 16

Ro på: Afmontering af MgO-plader skal ikke nødvendigvis ske akut

Duo starter nyt firma for totalentrepriser

Eksperter: Selskaber udnytter regel til at få gratis byggekredit

Ugens konkurser - uge 15

Gulpladebiler er også til private formål

Metrobyggeri misser deadline: Cityring kan blive forsinket

Livstruende sygdom i dårlige kloakker

MesterTips
Skal svendene have løn den 1. maj?

Blitz-blitz: Politiet har fanget knap 8.000 fartsyndere på en uge

Portræt: Fødselar blev en del af topledelsen i stor koncern

Knækket træsøjle udløste livsfarlig ulykke

Lego-familie skyder trecifret millionbeløb i metalvirksomhed

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du set vores nyeste produkt inden for faldsikringsudstyr?

Hvad ved vi egentlig om lys?

Specialbygget containerbar med tagterrasse til Tivoli København

Besøg BØRMA på VVS'19 Messen

Håndværkerrengøring til SOS Dansk Autohjælp

Få hosted din BIMcloud og Licensserver

Svejsearbejde med certifikater på Sjælland og Lolland-Falster.

Bygg Reis Deg 2019 16-19/10 Lillestrøm Norge - CFU vil gerne invitere dig med på Fællesstanden

Invitation til følgegruppemøde om Bygninger som Ressourcebank

Kend konsekvenserne af din tilbudsgivning – tilmeld dig Dansk Byggeris kalkulationskursus 7-9. ma

Nye regler for entreprise-kontrakter

Ugens tilbud på brugt traverskran fra Stålspecialisten

Se på vinduer i virtuelle showrooms

Danmarks absolut højeste støjskærm

GROHE præsenterer sanitetskeramikserien - Cube - Den klare stilerklæring

Pizzi EASYPUR 890 limpåsmører fra Thrane Maskiner ApS

Aircold Komfortkøling

LPG bygger bro til fremtidens energiformer

Marechal stiksystem PF-serien til sværindustri

Generationsskifte hos ap facader a/s

NYHED! Moelven Bolig Akustik - Mørk natur

Nyhed hos Steiness Liftcenter

Kombinerer dataoverførsel med koax i samme modul

Vi skal lære af hinanden

Mini Trans knipser, hvad de lover

Send til en kollega

0.253