23948sdkhjf

Er du til egern-suppe og andehjerne, mester ?

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie
Med efteråret er der også vildmenu på bordet flere steder. Det gælder blandt andet hos Noma, som nærmer sig afslutningen på sit første år på en ny adresse i København, og Berlingskes madanmelder Søren Frank bøjer sig igen i støvet for spisestedets kulinariske tryllerier.

I en anmeldelse i fredagens avis får Noma de maksimale seks stjerner.

I modsætning til tidligere har Noma fra i år inddelt året i tre sæsoner. Den første er havet, sommermånederne er helliget vegetariske retter, og efteråret er vildtsæson.

Søren Frank har før været ude med topkarakterer til konceptets første to etaper.
Og Nomas vildtmenu er også et pletskud, fastslår han under overskriften "Nomas dobbelte indmadsgilde går lige i hypofysen".

Første servering er en suppe lavet på egern.
Dernæst går "rensdyrgildet" i gang. Først med en tatar lavet på dyrets hjerte.

- Så fulgte rensdyrets hjerne, røget og stegt i smør og herefter pakket med trøffel- og svampecreme i først et karamelliseret mælkeskind og siden et kæmpe tallerkensmækkerblad. Vi kunne ikke andet end overgive os totalt til denne, i min verden, ultimativt hedonistiske sandwich og sige: Mums!, skriver han.

Den efterfølgende rensdyrtunge med myrer og chili glider også ned, selv om anmelderen springer de friske granskud over, fordi de er lige en tand for parfumerede.

Et mellemspil bestående af lidt lettere retter er lagt ind, før der tages hul på "andegildet".

Første servering er brystet af en vildand "tilberedt i grillhytten over birkebark og glaseret i kvæde".
- Så fulgte skovmenuens mest instagrammede ret: Ind kom et helt andehoved kogt med krydderier og derefter stegt i smør inklusive næb og hele pibetøjet.

Hjerneskallen er fjernet, så selve hjernen ligger blottet ifølge anmelderens beskrivelse.
- Selv om det ikke var mere end to små godbidder, var det unægteligt en sjov oplevelse, nærmest som at sidde og grave i hjernen på Anders And, og for mig aftenens højdepunkt, skriver Søren Frank.

Han konkluderer, at menuen med 20 retter til 2.400 kroner og vinmenuen til 1.350 kroner "er et godt bud på et af de måltider overhovedet, som har berørt mig dybest gennem tiderne".

/ritzau/


Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Kommentarer

Vibeke Bloch Poulsen
Virker yderst suspekt, da egern er totalfredet--

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Du skal blive lidt længere på arbejdsmarkedet, mester

Nyt fra byggecentrene
For anden gang i år: DLH opjusterer forventninger

22 meter over dæk: Fregatten Jyllands træmaster skal renoveres

Vinduesproducent ramt af millionunderskud

Største ordre til dato: Nordsjællandsk byggefirma skal renovere på Amager

Tømte pose med brugte underbukser og visne blade på direktørens bord

Nyhedsbrev

Bævere volder kvaler for jyske skovejere

Online Avis Arkiv

Bliv håndværker à la Flintstones

Vagtskifte hos fibergipsproducent

Falsk vvs’er dømt for tyveri

Her er vinderne af Building Awards…

Ugens nye virksomheder - uge 45

Ugens konkurser - uge 45

Anlægsopgave med 40.000 døde

MgO-sag rammer MT Højgaard hårdt

Grevinde Alexandra synger for svensk byggematador

Nyt fra byggecentrene
Sanistål sælger sine stålaktiviteter

Avanceret lys til mørkekørsel

Vinterdæk og bremser giver efteråret baghjul

Digitale dør- og vinduesløsninger

Værktøjstest
Hurtig og kompakt akku-bajonetsav

Rengøring i renrum er for eksperter

Konkurrenter overtager stor Stark-kunde

Ny produktionstekniker til dør-fabrik

Anlægsgartner er vild med maskinstyring

Stort installatørfirma udvider på Sjælland

Se de seneste rokader i byggeriets top

Hent din nye medarbejder i fængslet, mester !

Materieludlejer gør maskinparken grønnere

Malerbøtten giver dig grønne fordele, mester !

Nyt om navne i byggeriet

Løwener saver igennem

Ugens nye virksomheder - uge 44

Ugens konkurser - uge 44

Hvor tilfreds er du med Dansk Byggeri?

Er 27.500 kroner pr.måned løndumping?

Se alle Medlemmernes egne nyheder

BIM Equity styrker bestyrelsen

NIC Denmark leverer lysninger til det største renoveringsprojekt i Haderslev Boligforenings historie

Mezzanin giver 25 % mere lagerplads hos Jysk Firmatøj

Genanvendelse og cirkulær økonomi: WUPPI i Teknik og Miljø

COOL-FIT 4.0: Den bedste teknologi vinder

Helt nye montagevideoer fra Ecophon

Kørerampe til containere

Så er vi igang på FoodTech messen - kig forbi!

Mange nye ansigter styrker Ajos

Trækfri og kondensfri ventilation

Ståltrapper

Udførelse af elforsyningsanlæg - efter de nye regler

Alger stjal farverne på Flüggers siloer

Drypoint adsorptionstørrere

WK lægger sidste hånd på renoveringen af Kofoeds Skole

Så galt kan det se ud...

Lagersalg for installatører - Gør et godt kup!

Individualitet er standard hos Spelsberg

Ejner Hessels valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™ – og det er vi glade for!

Undgå skader, når du monterer solceller på tagpap

Klip og buk af plader og beslag udføres af H. Nielssons Maksinfabrik A/S

Varmepumpe uden udedel

Leder du efter den helt rigtige leverandør til en ny kranløsning?

Har I også udfordringer med manuelle tunge løft?

Spar 30% på båndsavklinger til træ

Send til en kollega

0.572