23948sdkhjf

Kæmpevækst hos Moelven: Kvartalsresultat næsten en tredobling

Det første halvår i 2018 var blandt de bedste i Moelvens historie. Og succesen fortsætter.

I tredje kvartal leverede Moelven et resultat før skat på 105,7 mio. danske kr., hvilket er en stigning på 72,1 mio kr. sammenlignet med samme periode sidste år. Det fremgår af virksomhedens netop offentliggjorte regnskab for kvartalet.

Årsagen til de gode tal skal findes i Moelvens internationale handel, mener koncernchef for Moelven Industrier, Morten Kristiansen:

- Moelven påvirkes af aktiviteten i den globale økonomi. Et voksende internationalt fokus og højere pris på trævarer til industribrug giver gode resultater for vores Timber-division, siger han i en pressemeddelelse.

Trods gode resultater på det internationale marked er succesen dog en smule dalende i Skandinavien.

Ifølge Morten Kristiansen er byggeaktiviteten taget lidt af, og det har resulteret i en lavere efterspørgsel på Wood-divisionens produkter.

Opkøb og afvikling
Tredje kvartal hos Moelven har ikke blot budt på nævningeværdige tal, men også nye tiltag i virksomheden.

I tredje kvartal blev det besluttet at afvikle driften hos Moelven Are som led i styrkelsen af konkurrenceevnen i Moelven Wood.

- Det er med tungt hjerte, at vi afviklede arbejdspladsen for vores 21 dygtige medarbejdere i Are. Men hvis vi skal opnå en bæredygtig drift, kræver det, at vi hele tiden har fokus på at forbedre koncernens drift og struktur. Dette fokus har været afgørende for Moelvens økonomiske omstrukturering de seneste år og vil fortsætte med høj intensitet fremover, siger Morten Kristiansen.

Derimod blev kvartalet også anledning til nye investeringer.

I august annoncerede Moelven planer om en træpillefabrik og en bioenergianlæg, som kommer til at høre ind under Moelven Soknabruket AS. Det indebærer en investering på 211,8 mio. kr., den største af sin slags i Moelven. Det er første gang i 40 år, at Moelven bygger et helt nyt anlæg.

- Det sikrer øget værdiskabelse fra hele tømmerstokken og er et vigtigt bidrag til bæredygtig vækst i Moelven, siger Kristiansen.

Enova bidrager med 66 mio. kr. til den innovative satsning, hvor bioenergianlægget skal forsyne både træpillefabrikken og savværket med energi.

Moelven
mio. kr. (NOK)  3. kvartal 2018 3. kvartal 2017
Nettoomsætning 2494,0 2440,6
Resultat af primær drift 129,6 38,2
Resultat før skat 134,7 46,6
Årets resultat 100,7 33,3
Balancesum 5314,3 4989,4
Egenkapital 110,4 14,4
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11