23948sdkhjf

Trægigant fordobler produktion i Danmark

Træstlastimportfirmaet Södra Wood fordobler fremover sin produktion af trykimprægneret træ i Danmark.

Beslutningen sker efter, at virksomheden den seneste tid har oplevet ”særlig gunstig aktivitet”, understreger Södra Woods direktør, Frank Lund Larsen,:

- Konkurrencevilkårene har ændret sig, og vi kommer derfor til at dække et hul i markedet, siger han til Wood Supply.

I Danmark har Södra lige nu en markedsandel på trykimprægneret træ på omkring 10-11 procent, og det tal vil stige fremadrettet.

Hvor meget træ en fordobling af produktionen reelt indebærer, vil direktøren dog ikke ud med. Han understreger, at der er tale om en ”en betydelig mængde”.

Konkurrent lukker produktionen
Det er den almindelige danskers efterspørgsel på trykimprægneret træ til hjemmet, der nu får Södra til at ændre i produktionen.

Samtidig sker fordoblingen på et tidspunkt, hvor konkurrenten Wood Treatment NUP har valgt at nedlægge produktion og lagerbeholdning af trykimprægneret træ.

Det fremgår en skrivelse sendt til virksomhedens kunder 28. september, hvor der står:

”Den primære årsag er, at de omkostninger vi har til produktion (imprægnering), transport til lageret og lageromkostninger er for høje i forhold til de priser vi kan opnå på det danske marked”.

Med de ændrede konkurrencevilkår har Frank Lund Larsen derfor en stor tro på fremtiden for Södra, der også byder på yderligere udvidelser:

- Vi kommer også til at øge produktionen af hvidt træ, men hvor meget ved vi ikke endnu, siger han.

Ingen mellemled
Selvom konkurrenter som Wood Treatment NUP må lukke produktionen på grund af store omkostninger, gælder det ikke i samme grad for Södra.

Virksomheden er nemlig den eneste leverandør af trykimprægneret træ i Danmark, der selv råder over egne skove, egne savværker og egne imprægneringsanlæg samt salgskanaler.

- Det giver os en kæmpe fordel. Alt andet lige burde det gøre os mere konkurrencedygtige, når vi ikke har mellemled, men står for det hele selv, siger Frank Lund Larsen.

Södras danske afdeling, Södra Wood, har adresse i Hillerød og Aarhus. Al træ fra Södra er PEFC-certificeret og stammer fra 100 procent bæredygtig skovdrift.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14