23948sdkhjf

Hvalsøe i Viby har solgt lidt af hvert

Stig Hvalsøe fra Bygma Viby Sjælland kan fejre 25 års jubilæum i morgen den 1. november. Indtil for få måneder siden var Stig Hvalsøe direktør for forretningen, men er nu Key Account Manager som en konsekvens af sit ønske om at have endnu tættere daglig kontakt med kunderne.

Stig Hvalsøe - der kommer fra St. Merløse på Midtsjælland - blev uddannet trælastelev på en tømmerhandel i sin hjemby. Efter værnepligt og sergentuddannelse kom han til kamptropperne ved Bornholms Værn. Og med en befalingsmandsuddannelse som ballast faldt det naturligt senere at søge en civil lederstilling. Stig kom derfor tilbage til branchen som trælastforvalter hos Brdr. Ravn i Næstved med ansvar for pladsen og dens medarbejdere. Siden blev han trælastsælger, som dengang hed ”disponent”.

Solgte lidt af hvert
Efter nogle år blev Stig Hvalsøe filialchef for en tømmerhandel i Viby Sjælland. ”Det var lidt af en blandet landhandel” siger han. ”Forretningen startede som foderstofforretning, men solgte også søm og skruer. Snart begyndte vi at sælge brædder, og langsomt forvandlede forretningen sig til et byggemarked. Vi solgte dog stadig hundemad og hønsefoder”.

Markante ændringer
I 1996 blev tømmerhandelen købt af Roskilde Trælast, som var ejet af Bygma, og herefter tog udviklingen fart. ”Bygma kunne se mulighederne og fik snart strømlinet og moderniseret forretningen” fortsætter Stig.

- Der kom de rigtige varer på hylderne, vi byggede til, indførte IT og ændrede konceptet til et professionelt byggecenter.
I dag nyder vi godt af de stordriftsfordele Bygma tilbyder. Fx er bogholderiet overflyttet centralt, og selvom Bygma Viby Sjælland beskæftiger færre fuldtidsansatte – i dag er vi 12 medarbejdere – er omsætningen steget markant siden 1996, siger Stig Hvalsøe.

En ny rolle
Stig Hvalsøe blev udnævnt til Key Account Manager i forbindelse med at Theis Jensen den 1. august tiltrådte som ny direktør. Stig havde et ønske om at bruge mere tid sammen med kunderne, og har nu en salgs- og rådgivende funktion, hvor han bl.a. tager rundt på byggepladser og besøger kunder.

Fritiden bruger Stig Hvalsøe på hus og have sammen med kæresten i hjemmet i Tune. De to voksne døtre, som han har fra et tidligere ægteskab, er for længst flyttet hjemmefra. Ind imellem løber han et maraton; det er foreløbig blevet til to af slagsen. Men mindre kan også gøre det.

25 års jubilæet den 1. november markeres internt i Bygma.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094