23948sdkhjf

Anlægsgartner er vild med maskinstyring

Maskinfører Jesper Miller kunne selv bestemme mærket og det meste af udstyret på sin nye gravemaskine. Han havde flere modeller på prøve, men der var ikke tvivl om maskinstyringen. Det skulle være Xsite PRO 2D fra Moba og dermed den nyeste version af det system, som han kendte i forvejen.

- Da jeg første gang valgte maskinstyring fra Moba, var det, fordi jeg kendte Steen Pedersen og Jesper Lindskov i forvejen. Når de gik ind i det, kunne det ikke være helt dårligt. Der var lidt begyndervanskeligheder i Danmark, men de har hele tiden været rigtigt gode til at lytte til os førere, og det er blevet meget, meget lettere agt betjene, siger Jesper Miller.

Buus Anlægsgartner A/S er grundlagt i 1991 og har i dag bredt sig til en omfattende virksomhed med pleje og anlæg for private, erhverv og det offentlige. Firmaet udfører traditionelt grønt anlægsarbejde, men også kloakarbejde, grønne tage, anlæg af legepladser, belægningsarbejder og vintervedligeholdelse.

Buus Anlægsgartner beskæftiger 70-80 medarbejdere i sæsonen og råder over 10-15 gravemaskiner i mindre størrelser. Kræver projekterne større maskiner, indlejes de.

- Et 2D-system passer rigtig godt til det, som jeg laver. Jeg graver rigtig meget ud og laver forarbejde til belægning. For det meste arbejder jeg alene, og med Xsite PRO 2D systemet sparer jeg mange ture ud og ind af maskinen for at måle ud med laser.

- Nu kan jeg køre efter en laser eller et andet fast udgangspunkt og lave 2-vejs fald og forskellige niveauer. Jo bedre jeg kan forberede det for belægningsfolkene, jo lettere er det for dem at færdiggøre, siger Jesper Miller.

- I Xsite PRO 2D -systemet er der GPS, så jeg til enhver tid ved, hvor jeg er. En 3D-løsning ville ikke give mening nu, fordi vi sjældent har tegningsmateriale i 3D til maskinstyringen. Til gengæld er det let at opgradere dette system til 3D, hvis teknologien i øvrigt udvikler sig. Der benyttes eksempelvis samme skærm.

- Når jeg har valgt Xsite PRO 2D igen, hænger det sammen med, at jeg kender det, og at jeg kender folkene bag. De giver en rigtig god introduktion, når der kommer nye opdateringer, og de følger op på eget initiativ. Det er rigtigt rart, siger Jesper Miller.

Han har været maskinfører i mange år og har også kørt med andre maskinstyringssystemer på indlejede maskiner. Hans tidligere maskine med Xsite PRO 2D maskinstyring er blevet i firmaet og går videre til en anden medarbejder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078