23948sdkhjf

Tømte pose med brugte underbukser og visne blade på direktørens bord

Der var ikke gået mange dage, fra Bo Jørgensen var begyndt i sit nye job som direktør for Boligselskabet Sjælland, før døren til hans kontor gik op. Ind trådte 65-årige Anna, og hun var sur. Rigtig sur. Og når man ikke føler sig hørt, så må man jo vise den nye direktør, hvori problemet består. Derfor tømte Anna indholdet af sin pose ud på Bo Jørgensens skrivebord og pegede på stakken af visne blade og et par brugte underbukser.
- Nu har vi i ugevis bedt om at få fejet affaldet foran vores beboerlokale væk, men der sker ingenting, og det er simpelthen for dårligt, fastslog Anna.

I dag – ti år senere – spiller Anna Hansen stadig en vigtig rolle. Da hun marcherede ind i Bo Jørgensens liv, var hun bestyrelsesformand i en af afdelingerne, og hun blev symbolet på, at beboerdemokrati, dialog og medinddragelse i dén grad trængte til at blive forbedret.
- For mig blev hun både en sparringspartner og et forbillede, som jeg har lært rigtig meget af. Siden har vi taget udgangspunkt i Anna, når vi diskuterer mulige nye tiltag. Vi stiller os selv spørgsmålet ”Hvad får Anna ud af det?”. For hvis en ny idé ikke gør en reel forskel for beboerne, så kan det lige meget, fastslår Bo Jørgensen.

Respekt og gode menneskelige ressourcer
Netop respekten for beboerne er centralt for Bo Jørgensens arbejde, som er meget anderledes end dengang, han arbejdede i en bank. Helt fra begyndelsen har han været meget rundt i alle afdelinger, og han sætter en ære i at være på fornavn med både medarbejdere og beboerrepræsentanter. Både fordi han som person er meget udadvendt og værdsætter en god diskussion, men også fordi han betragter de gode lokale kræfter som nøglen til at skabe gode boligområder.

- Jeg kan godt sætte bådene i vandet, men der skal være nogen, der sejler dem. Vi lever af vores medarbejdere og stiller store krav til dem, fordi socialt ansvar fylder meget hos os. Det ansvar tager de på sig – de brænder for at gøre en forskel, og det gør jeg også, siger Bo Jørgensen.

Over årene har han som direktør søsat en lang række gode initiativer til gavn for bebeboerne. For eksempel gældsrådgivning og projekter for unge, så de ikke lader sig friste af bandekriminalitet. Men en enkelt ting ville Bo Jørgensen gerne have gjort bedre:

- Jeg har selv lært utrolig meget af vores beboere, og historien om, hvor mange ressourcer de rummer, ville jeg gerne have formidlet bedre og tydeligere. Her ser man omsorgen for andre mennesker og villigheden til at hjælpe ældre, psykisk syge eller flygtninge. Her forstår man betydningen af et lille kærligt skub og en hjælpende hånd. Det har jeg kæmpe respekt for, og det kan vi alle sammen lære noget af, siger Bo Jørgensen.

Blodprop i hjertet
Privat kommer jubilæumsåret til at stå stærkt i hukommelsen. I maj måned fik Bo Jørgensen en blodprop i hjertet, som han heldigvis er kommet sig over. Men episoden har alligevel sat sine spor.
- Selv har jeg altid været god til at komme hurtigt videre, men min families reaktion gjorde kæmpe indtryk på mig. Derfor passer jeg også ekstra godt på mig selv nu og er blevet bedre til at sige nej til ting, hvor jeg ikke nødvendigvis behøver at deltage, siger Bo Jørgensen.

Men 2018 blev også året, hvor Bo Jørgensen og hustruen Gitte i oktober fik deres første barnebarn, så nu er få uger gamle Jakob også blevet en prioritet.
- Vi glæder os også rigtig meget til at lære den lille at kende. Indtil videre er han et meget roligt gemyt. Det har han helt klart ikke fra vores familie, siger Bo Jørgensen med et grin.

Et boligselskab i stadig udvikling
Efter ti år i boligselskabet lyser engagementet stadig ud af Bo Jørgensen. Nogle af de store milepæle har været at skaffe penge til en række gennemgribende og hårdt tiltrængte renoveringsprojekter, og at få skabt et aktivt beboerdemokrati, hvor enhver kan komme med gode forslag.

- Hos os er der ikke brug for disruption – vi kan selv! Vi er altid friske på at trykprøve gode idéer, og dem har beboerne masser af. Der er gang i 117 spændende ting, og jeg er nem at begejstre, siger Bo Jørgensen.

Det at gøre en forskel for andre sammen med et dygtigt team, er det, der giver brændstof til Bo Jørgensens drive for at gå endnu videre.
- Boligselskabet er blevet en vigtig del af mit liv. Jobbet æder meget tid, men det giver mig også en hel masse, og jeg føler stadig, at jeg har meget at give. Blandt andet vil jeg have gjort op med den stigmatisering, der foregår af vores boligområder, for den er både urimelig og ubrugelig!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093