23948sdkhjf

Her er Danmarks første præfabrikerede elevatorskakt

Landets første, præfabrikerede elevatorskakte i beton er netop nu ved at blive rejst ved Kronborg Strand – et nyt boligområde i Helsingør Kommune bestående af 24 huse på op til seks etager med udsigt til Kronborg Slot.

Det oplyser Spæncom, der er producenten bag de nye skakte.

- Hvor kunderne hidtil har skullet foretage fire løft med fire betonvægge enkeltvis, kan de nu nøjes med kun ét løft af vores præfabrikerede etagemodul. Dermed sparer kunderne 75 procent af den tid, det hidtil har taget at løfte elevatorskaktens fire betonvægge på plads, fortæller ingeniør og projektleder Peter Bjørn Jensen.

Hans kollega, konstruktionsingeniøren Steffen Jakobsen, der har været en del af udviklingsteamet, fremhæver, at den nye løsning også medfører en sikkerhedsmæssig fordel:

- I den traditionelle måde at montere elevatorskakte på skal montørerne først stabilisere hver af de fire vægge med to elementafstivninger og derefter støbe væggene sammen. Det gør de stående på en stige både inde i og uden for elevatorskakten, og dermed er der risiko for fald-skader.  Med de præfabrikerede skakte, kan de nøjes med at montere etage-modulerne oven på hinanden, og det reducerer risikoen for arbejdsulykker, siger han.

Kronborg Strand er tegnet af Arkitema og kommer til at bestå af i alt 156 boliger i størrelser fra 88 til 134 kvadratmeter. WR Entreprise er totalentreprenør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124