23948sdkhjf

Københavns grønne hjerte med spiselige træer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
De første af 250 spiselige træer i Københavns nye 23.000 kvm store park blev torsdag plantet i Grønttorvsparken i Valby. Sammen med formanden for lokaludvalget Michael Fjeldsøe, projektudvikler FB Gruppens adm. direktør Hans-Bo Hyldig og repræsentanter fra startede borgmester Ninna Hedeager Olsen det grønne hjerte, der skal binde den nye bydel sammen

På det historiske Grønttorv i Valby spirer lige nu en ny bydel frem, der bindes sammen af en 23.000 kvm stor park omkranset af 2.300 boliger. Siden første spadestik i 2016 er 568 af dem allerede taget i brug og ikke alene inde i boligerne er der liv. Der er også liv på tagene i taghaverne og i væksthusene, hvor beboerne er samlet i laug, der tager sig af krydderurter og planter.

Rammen om fællesskaber
Den første café er åbnet, og inden længe åbner det første fælleshus med lokaler, der sammen med de mindre fælleshuse rundt om i bydelen, giver beboerne mulighed for at samles i fællesskaber. Byrummene er således ved at blive etableret i den nye, grønne bydel, som projektudvikleren FB Gruppen A/S står bag.

- Som bygherre udvikler vi Grønttorvet med hjertet. Hjertet giver energi og liv til bydelen. For uden liv ingen bydel. Det er livet mellem husene, i gårdene og i den nye park, der skaber den gode bydel. Parken er Grønttorvets grønne hjerte. Og det er i dag, vi sætter hjertet i gang, sagde adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S i sin tale ved ceremonien torsdag formiddag, hvor beboere, gartnere og politikere var mødt op for at plante de første seks træer.

Park etableres i to etaper
- I dag er det blommetræer vi planter. De efterfølges af æble og pæretræer her i den sydlige del. Den nordlige del af Grønttorvsparken, der hvor der fortsat står noget af den gamle Grønttorvshal, etablerer vi i 2021. Vi ser frem til at høste de første frugter næste efterår. Og lad os så komme i gang med at plante.

Borgmester var hjertestarter
Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) var inviteret til at plante det første træ.
- Det fantastiske ved Grønttorvet er de fællesskaber, der spirer herude. Sammenhængskraften i bydelen er allerede tydelig, og jeg er sikker på, at den vil styrkes endnu mere i de kommende år. De blandede boliger med ejer, lejer og andel skaber mangfoldighed og sjæl. Det er godt for København med flere grønne områder. Jeg er rigtig glad for, at jeg sammen med repræsentanter for beboerne har fået mulighed for at plante liv, der vil vare i generationer. Til lykke med den nye park, sagde Ninna Hedeager Olsen.

Formanden for Valby Lokalråd, Michael Fjeldsøe fra SF plantede det næste træ og glædede sig over den åbenhed, som Grønttorvet indbyder til.

- Parken er ikke kun Grønttorvets park, den er åben for alle i Valby. Parken med de mange træer og buske vil ligesom væksthusene i bydelen danne rammen om sociale fællesskaber og relationer mellem mennesker i alle aldre. Det styrker os som samfund og som mennesker, sagde Michael Fjeldsøe.

En repræsentant fra hvert af de seks byggerier, der allerede er taget i brug på Grønttorvet plantede hver et træ. Det var repræsentanter Iris Hus, Hortensia Hus, Dahlia Hus, Amaryllis, Lathyrus, Geranium rækkerne, der også fik engageret assistance fra små hjælpere, som med deres små skovle bidrog til ceremonien.

Parkens tre greb: Plantage, Plæne og Promenade
Det var arkitekterne fra 1:1 Landskab, der i 2016 vandt det parallelopdrag, som var udskrevet for at finde det bedste forslag til den nye park. Bedømmelsesudvalget lagde dengang vægt på, at vinderforslaget formår at integrere områdets historie med en tydelig fremtidsvision.
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
1

Vejsektoren får sin helt egen specialmesse

Blev stoppet af politiet på vej hjem med en ny maskine

Så er der gang i Femern-byggeri på dansk side

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

BIM og dets anvendelse i Danmark 2019

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

MIDAS metal – ægte metaloverflader

Brødrene Dahl opruster

Olaf Bahn udfører isolering af ventilation.

Byggeriet buldrer i det midt-og vestjyske.

Ny salgsdirektør hos Condair

Erhvervslivet er ikke blot nyttige skaffedyr

Mikkel fra Södra Energy prioriterer brændselshandlernes økonomi højest, når han planlægger transport

EC-Oil, er standard på Engcons hurtigskift, tiltrotatorer og hydrauliske redskaber

Pas på indavl, når du ansætter

Bladt Industries henter erfaren salgsdirektør

DAV NORDIC leverer master til Hovedstadens letbaneprojekt

Vi klistrer og fuger - til priser der duer

Rent indgangsparti til Vejle Tekniske Gymnasium

Forsvarsministeriet anvender Jysk Trykprøvning A/S til ny bygning

Habo Dørlukker DS 1604

Kom til åbent hus hos Platz Karosseri / SAWO i Haderslev

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Video: Scantrons adgangskontrolsystem ved Ø-huset, Ørestaden

Vilde tilbud på vores onlinemesse!

Sådan fastholder du en gravid medarbejder længst muligt

Idealcombi modtager Årets Efteruddannelsespris

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Bladt skal bygge bro over Folehaven

Send til en kollega

0.276