23948sdkhjf

Ajos har fundet et nyt forretningsområde

At have en byggepladsentreprenør er ret nyt i Danmark, men Ajos har lige nu tre entrepriser på både store og mindre byggepladser.

- Det er mig bekendt første gang i Danmark, at et firma har tre byggepladsentrepriser samtidig. Vi har byggeriet på Rigshospitalet - Nordfløjen, Nyt Hospital Hvidovre og Aarhus Kommunes byggeri i Filmbyen i Aarhus, siger afdelingschef Henrik Clausen i en pressemeddelelse.

Den seneste byggepladsentreprise, Ajos har startet op, knytter sig til byggeriet af Filmby3 for Aarhus Kommune. Det er et byggeri på 4.400 kvadratmeter og strækker sig over 14 måneder, og entreprisen er bred ved at omfatte både kran og hejs, som Ajos også leverer.

- For vores folk er det den primære opgave. Det betyder også, at vi kan bringe noget volumen med ind på mindre byggepladser. Vi kan i nogle tilfælde hente fælles tilbud på opgaver på flere byggepladser, så der bliver en stordriftsfordel og dermed lavere omkostninger, siger Henrik Clausen.

Han understreger, at ingen af de aktuelle byggepladsentrepriser har tilknytning til moderselskabet MT Højgaard – og oplyser i øvrigt, at Ajos har én eller to byggepladsentrepriser mere i sin pipeline.

Bedre faciliteter
Ajos’ Projektleder på Filmby3 er Kevin Aagaard, som selv er til stede på byggepladsen én til to dage om ugen. En byggepladsentreprise omfatter mange opgaver, og ved byggeriet i Aarhus er der blandt andet værn, vinterforanstaltninger, afdækning og lukning af byggeriet, orienteringslys og varme foruden skure, veje, orden på pladsen og koordinering af samarbejdet mellem håndværkerne.

- Indtil videre er det gået godt med at etablere byggepladsen. Vi har blandt andet sat skure op og etableret en fælles kantine. Det er efterhånden normen på byggepladser med mange medarbejdere. Det giver alt andet lige bedre forhold, end hvis faciliteterne er i det enkelte firmas skurvogn. Det kræver også mindre plads, siger Kevin Aagaard.

- Vi har et tæt samarbejde med den arbejdsmiljøansvarlige. Oprydning på pladsen betyder for eksempel meget for sikkerheden. Nu har vi efterhånden etableret os på pladsen og er på vej ind i en driftsfase, hvor det hele går lidt lettere, fortsætter han.

Ajos har etableret 10 skure på pladsen til mandskabsfaciliteter og byggepladskontorer. Med i byggepladsentreprisen hører også den endelige rengøring af byggeriet før aflevering. 

rg

Læs mere om: Ajos
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159