23948sdkhjf

Stålgrossist fik 17 nye lastbiler i ét hug

Lyseblå, mere miljøvenlige modeller på plads i Randers
Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller med hovedkvarter i Randers har netop fået 17 splinternye Mercedes Actros-lastbiler som led i en opgradering til mere miljøvenlige modeller.

Samtidig er flåden blevet opgraderet fra 36 til 40 lastbiler. Det skriver Randers Amtsavis.

De 17 nye, lyseblå lastbiler blev leveret på virksomhedens domicil i Randers af Ejner Hessel. De er alle udstyret med kraner fra HMF og Euronorm 6-motorer.

Travlhed på stålmarkedet har betydet, at Lemvigh-Müller den seneste tid har brugt også eksterne vognmænd, men virksomheden vil helst bruge egne lastbiler og chauffører.

- Vores vognmænd gør det godt, men vores erfaring viser, at chauffører, som kommer som direkte repræsentanter for vores virksomhed, giver kunderne en bedre service og dermed en bedre oplevelse, siger driftsleder Preben Mandsberg fra Lemvigh-Müller.

Massage i sæderne
Han forklarerer til amtsavisen, at de nye lastbiler har et smallere førerhus med en skrå indstigning frem for en lige, at der er massage i sæderne, og at der er en trappestige, som chaufførerne kan gå op og ned af ved de mange trailerskift i løbet af dagen.

Transport af varer vejer tungt i Lemvigh-Müllers aftryk på klimaet. Sidste år kørte virksomhedens lastbiler således mere end to millioner kilometer, eller hvad der svarer til 50 gange rundt om jorden.

- Vi forsøger hele tiden at nedbringe vores forbrug af brændstof, og på de nye biler kan vi i snit bruge omkring 7-10 procent mindre diesel, siger Preben Mandsberg

Ud over at være udstyret med motorer, som har det "mindst mulige udslip", har bilerne bedre aerodynamik og funktioner som for eksempel EcoRoll, der ifølge Lemvigh-Müller sikrer, at bilen er længere tid i rullefaserne, hvilket giver større brændstofbesparelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109