23948sdkhjf

Færre sager bliver sendt til inkasso

Men gælden stiger hos unge mellem 25 og 29
Den positive økonomiske udvikling i Danmark, i de senere år, har medført færre inkassosager og lavere beløb forbundet med hver enkelt sag. Men denne tendens gør sig ikke gældende for alle aldersgrupper. Den nye rapport Nordic Debt Collection Analysis, der for nylig er udstedt af kreditstyringsvirksomheden Intrum, viser at gæld hos unge danskere mellem 25 og 29 år er steget siden 2015.

- Den danske økonomi er de seneste år stabiliseret, hvilket resulterer i faldende gæld hos privatpersoner. Sammenlignet med sidste år, er det gennemsnitlige hovedstolsbeløb faldet med over 7.000 kr., eller næsten 50 pct. Dog har de danske husstande stadig det højeste gældsniveau blandt de fire nordiske lande, hvilket gør dem følsomme for finansielle udsving, siger Jens Hjortflod, Adm. Direktør hos Intrum Danmark.

Rapporten illustrerer, at unge (25-29 år) ikke har kunnet drage fordel af den positive økonomiske udvikling, på samme måde som den ældre del af befolkningen. Arbejdsløsheden blandt de 25-29 årige tog et opsving fra slutningen af 2015 til sommeren 2017, hvilket er en mulig forklaring på aldersgruppens stigende gældbeløb pr. inkassokrav i 2017 og første halvdel af 2018.

- Inkasso følger i halen af konjunkturbevægelser. Derfor er den unge skyldners nuværende ydeevne sandsynligvis et resultat af tidligere arbejdsmarkedsbevægelser. Selvom de unge er afveget fra den generelle tendens med faldende gæld, er den samlede risiko for tab begrænset blandt personer under 30 år, da deres gennemsnitlige hovedstol er omkring 80 pct. lavere end hos de midaldrende skyldnere, siger Jens Hjortflod.

Læs hele rapporten her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078