23948sdkhjf

Skoleelever i Kolding giver nedslidte vinduer nyt liv

Marielundskolen i Kolding bliver for tiden renoveret, og det betyder blandt andet en udskiftning af vinduerne, fordi de ikke lever op til nutidens energikrav.

Men vinduerne skal ikke gå til spilde. Derfor har elever fra Hansenberg Tekniske Gymnasium taget de nedslidte vinduer i brug.

Eleverne skulle designe og udføre et produkt, hvor der indgår genbrugsmaterialer. Det endte med blandt andet fire væksthuse, hvor de gamle glas indgår. 

- De gamle vinduer passer perfekt ind i tankegangen omkring faget bæredygtigt byggeri, hvor vi blandt andet laver produkter med genbrugsmaterialer, siger tømrerfaglærer Per Madsen.

Når væksthusene er helt færdigbyggede, skal de placeres i Kommunens terapihave, i en daginstitution og på to skoler.

En del af cirkulær tankegang 
Ideen til genanvendelsen kommer fra byggetekniker Holger Iversen fra By- og Udviklingsforvaltningen, der står for renoveringen på Marielundskolen.

Han kontaktede sin kollega Stella Steen Jensen, der står i spidsen for Kolding Kommunes satsning på cirkulær økonomi. Hun tog efterfølgende kontakt til Per Madsen.

- Selv om vinduerne er utidssvarende og ikke kunne isolere skolen tilstrækkeligt mod kulde, kan de sagtens få en ny funktion. Som cirkulær økonomi-kommune vil vi rigtig gerne gå forrest og vise de muligheder, der er for at give gamle materialer nyt liv, siger hun.

I alt har eleverne fra Hansenberg genbrugt 164 vinduer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078