23948sdkhjf

Robot fordobler produktionen på kistefabrik

- Hvis ikke vi havde automatiseret anlægget, så havde vi ikke været her i dag.

Sådan lyder det fra Ulrich Hein Boe Nielsen, administrerende direktør i kistefabrikken Tommerup Heilskov. 

Virksomheden har investeret i en ny malerobot, der kan male dobbelt så mange kister med den samme mængde maling, som man tidligere brugte. 

Sammen med de øvrige optimeringstiltag sikrer robotten også, at der i dag produceres dobbelt så mange kister som tidligere, oplyser Jan Dam Pedersen, der er ingeniør hos Intego, som har stået i spidsen for optimeringsarbejdet på fabrikken.

Samlet set har det gjort, at virksomheden kan holde sin produktion på dansk jord, fremgår det af en pressemeddelelse. 

Sparer 400.000 kr. årligt til maling
Tommerup Heilskov havde en klar målsætning om at mindske produktionstiden, så hver station i produktionen ville tage under fire minutter fra kisten bliver samlet og til sidst malet.

- Malerrobotten opfylder det krav – og endda væsentligt hurtigere. Det tager kun 2 minutter og 40 sekunder at male en kiste, hvor vi tidligere brugte 6-7 minutter. Derfor maler robotten også dobbelt så mange kister – og den første kiste, vi fik malet, var faktisk i orden, siger Ulrich Hein Boe Nielsen.

Også øvrige ændringer har fået ventetiden kortet ned, fortæller Jan Dam Larsen:

- Vi har ændret arbejdsrutiner for at optimere produktionens flow. Malerrobotten har fået en ny kabine, hvor kisten kommer ind på den ene side og ud af den anden. Før kom kisten ind og ud samme sted. Det er bare én af de måder, vi har reduceret ventetiden væsentligt, siger han.

En ekstra gevinst ved programmeringen af den nye robot er desuden en årlig besparelse på 400.000 kr. til maling, hvilket er med til at betale investeringen.

Samtidig er malerarbejdet også pænere og mere ensartet, og der er tilmeld mindre spild af maling.

Fremtidssikkert anlæg med visioner om mere

Udbyttet af optimeringsarbejdet hos Tommerup Heilskov har givet blod på tanden og næste skridt er dataopsamling.

- Selvom vi har opsat tællere i produktionen, skal vi manuelt optælle og registrere det. Men vi vil gerne undgå det manuelle arbejde og udnytte dataene til fx at bestille varer, forklarer Ulrich Hein Boe Nielsen.

Her skal Intego være med at sikre, at overvågningen kan spotte produktionens flaskehalse, så man kan iværksætte tiltag, som kan optimere produktionen yderligere og øge oppetiden.

I videoen kan du se den nye malerrobot i funktion. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125