23948sdkhjf

Til kamp mod spildtid i byggeriet

God planlægning og ledelse i renoveringsprojekter kan spare samfundet for 3,3 milliarder kroner hvert år.

Det fremgår af en ny forskningsrapport fra innnovationsfondsprojektet Revalue fra Aarhus Universitet.

Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen har indledt et samarbejde med netop Revalue for at mindske spildtiden på vores byggepladser og dermed reducere den samlede byggetid på projekterne. 

- Det er vigtigt, at vi i byggeriet tør være nysgerrige på, hvordan vi kan afkorte byggetiden på vores store renoveringsprojekter for det offentlige. Vi renoverer jo for skatteborgernes penge og derfor skal vi hele tiden arbejde for, at de får mest mulig renovering for deres investering, siger Enemærke & Petersens forretningsudviklingsdirektør Peder Johansen.

Lean-vejen til besparelser
Revalue-rapporten peger også på, at lean-værktøjer og nye samarbejdsmodeller er vejen frem mod en mere produktiv byggebranche.

Konklusioner som Peder Johansen byder velkommen.

- Vi har arbejdet med lean og optimering af arbejdet på byggepladsen i over 15 år og heldigvis kan vi se på tallene, at vi har en højere produktivitet end branchegennemsnittet, men vi skal fortsat arbejde mod at blive endnu bedre, siger han

Virksomheden har sparet mange penge på et konkret projekt ved at optimere arbejdet, allerede inden arbejdet på byggepladsen går i gang.

- Undervejs i vores produktivitetsprojekt sparede vi først en million kroner på vores byggefabrik i Glostrup, så overførte vi projektet til byggepladserne og vi kan allerede se, at vi opnår kortere byggetider og store besparelser – det er erfaringer, vi gerne vil dele, fortæller Peder Johansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141