23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen bygger DGNB-institution

Adserballe & Knudsen opfører en klubtilbygning for Frederiksberg Kommune, der skal opnå en DGNB guld-certificering. Klubbygningen på i alt 929 kvadratmeter til Skolen ved Bülowsvej skal integreres i skolens større bygningskompleks mellem Bülowsvej, Thorvaldsensvej og Rosenørns Allé.

Projektet skal være med til at opfylde målene i Frederiksberg Kommunes strategi om at øge livskvaliteten i hverdagen og positionere kommunen som klimaby for fremtiden. Derfor har bæredygtighed været et centralt styrings- og udviklingsværktøj for projektet, der skal opnå en guld-certificering under DGNB-systemet.

- Vi skal opnå en DGNB-certificering til guld, så det stiller store krav til affaldssortering, energiforbrug og materialevalg. Som byggeledelse gennemgår vi datablade og materialelister fra vores underleverandører ned til mindste detalje, så uanset om det er søm, fuge, maling eller rørtyper, ved vi nøjagtigt, hvad der går ind i det her byggeri. Vi anvender kun FSC-certificeret træ og materialer med lav afgasning for at skabe et bedre indeklima, og vi monitorerer vores egen co2-udledning under hele udførelsesperioden, siger byggeleder Lasse Christian Gjersøe

Klubbygningen søges præcertificeret til guld på baggrund af hovedprojektet fra Primus Arkitekter. Når byggeriet er afsluttet, vil den endelige certificering foreligge.

Tæt samarbejde mellem aktørerne
Bygningshøjderne spænder fra tre til fem etager med tagterrasse på bygningens lave del. Der udføres udearealer, som omfatter et forareal på 210 kvm, en gårdhave på 88 kvm og en taghave på 70 kvm. Der opføres et tagterrassedæk, der udgør 28 kvm af taghaven.

Ind mod skolegården etableres en gårdhave med stort terrassedæk i træ samt udendørs køkken, nyttehave og spisepladser. Fra gårdhaven er der forbindelse til skolegården via et gårdrum for skolens personale, som ligger mellem klub og skolegård. Tekniske anlæg og teknikhus er en integreret del af bygningens helhedsgreb og arkitektur og er placeret på bygningens femte etage. 

Projektet udføres i hovedentreprise med en entreprisesum på cirka 23,6 millioner kroner. Fra starten har der været et tæt samarbejde mellem byggesagens aktører, som udover Adserballe & Knudsens byggeledelse består af bygherre Frederiksberg Kommune, totalrådgiver Primus Arkitekter, ingeniør Okholm, landskabsarkitekt STED og DGNB-auditor Charlotte Falstrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.77