23948sdkhjf

Tidligere partner raser over Idealcombi: Samarbejde var ikke lykkeligt

Et nyt salgssetup hos vinduesproducenten Idealcombi har betydet, at virksomheden ikke længere samarbejder med den islandske byggemarkedskæde Husasmiðjan som en vej ind til det islandske marked.

Samarbejdet blev opsagt i sommers, og ifølge Idealcombis salgs- og marketingsdirektør Claus Winther var der tale om ”en lykkelig skilsmisse”.

Men det er Husasmiðjan uenig i.

Her betragter man Claus Winthers udtalelser som ”halve sandheder”, fortæller kædens administrerende direktør, Árni Stefánsson.

Han mener, at Idealcombis håndtering af en række fejl i sin vinduesproduktion har udløst, at samarbejdet nu er opsagt:

- Husasmiðjan fokuserer på at sælge kvalitetsprodukter, og det har været stor skuffelse for os, hvordan Idealcombi har håndteret produktionsfejl i deres vinduer, skriver Árni Stefánsson i en mail til Wood Supply.

Fejl - igen og igen
Husasmiðjan og Idealcombi har samarbejdet siden begyndelsen af årtusindskiftet, og særligt de seneste tre år har den islandske byggemarkedskæde under Bygma
Gruppen oplevet flere og flere fejl i de danske vinduer fra Thy.

Blandt de mest alvorlige tilfælde nævner Árni Stefánsson et byggeprojekt, som blev opført i samarbejde med byggepartneren Buseti, hvor Idealcombi leverede 900 vinduer fra 2015-2017.

Vinduerne begyndte hurtigt at vise alvorlige lækager, hvorefter Idealcombi fik vinduerne repareret med lim og fugemasse. Også rammerne måtte repareres.

- Kunden blev efterladt med en anden vare end den, han havde tænkt sig at købe, fordi rammerne nu var fyldt med lim. Det gør vedligeholdelsen dyrere fremover, når der eksempelvis skal skiftes glas, forklarer Árni Stefánsson.

Han fortæller, at efter to års kommunikation og forhandlinger med Idealcombi nægtede producenten fortsat ethvert ansvar for indirekte eller direkte omkostninger som følge af fejlen.

I stedet har det givet byggemarkedet store omkostninger, som man nu vil få Idealcombi til at betale for af juridisk vej, fortæller Árni Stefánsson.

Konkurrenter vælges til 
Ifølge Árni Stefánsson er det Idealcombis håndtering af Buseti-sagen og flere lignende sager, der har fået vinduesproducenten til at gå sine egne veje på Island.

Husasmiðjan bad Idealcombi dække kundernes udgifter relateret til fejlene, men Idealcombis negative svar har nu udløst et endeligt farvel på Idealcombis initiativ.

I stedet har byggemarkedskæden styrket samarbejdet med Rationel Vinduer.

- Så kan vi tilbyde kvalitetsprodukter til det islandske marked, der har brug for kvalitetsvinduer, som er i stand til at modstå hårde vejrforhold, fortæller Árni Stefánsson.

Wood Supply har været i kontakt med Claus Winther, der mener, at man fra Idealcombis side har forholdt sig åbent til samarbejdet med Husasmiðjan. Hvis Árni Stefánsson ønsker at gøre det til noget negativt, står det for egen regning, understreger han.

Claus Winther har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094