23948sdkhjf

Klar til vinterkørsel, mester ?

Antallet af ulykker, hvor varebiler er involveret, stiger år for år. Faktisk er der ifølge Vejdirektoratet et erhvervskøretøj involveret i hver tredje dødsulykke og i hver sjette ulykke med alvorligt tilskadekomne.
Derudover viser tal fra Arbejdstilsynets ulykkesregister, at der anmeldes langt flere arbejdsulykker med motorkøjer om vinteren end om sommeren.

- Men vinteren behøver ikke sætte begrænsninger for en travl hverdag bag rattet. Dog skal du heller ikke undervurdere vigtigheden at gøre varebilen klar til vinterens barske vejr, der i den grad kan skabe udfordringer, når du er på farten. For at kunne opretholde samme effektivitet og sikkerhed i hverdagen kræver det derfor gode løsninger, der sikrer lasten i køretøjet og holder varerummet oplyst og fugtfrit, lyder det fra adm. direktør Michael Pettersson fra Sortimo.

- Det er vigtigt at være opmærksom på sikkerheden i løbet af en travl arbejdsdag – både når det kommer til fragten af værktøj og materialer. Med en velindrettet varebil kan man være på farten om vinteren uden at gå på kompromis med hverken effektivitet eller sikkerhed. Det kræver blot, at man tager de rette foranstaltninger og ruster sin mobile arbejdsplads til årstiden, forklarer Michael Pettersson.

Lastsikringssystem til varebilen
Et godt eksempel er det integrerede ProSafe-lastsikringskoncept, der gør det muligt at sikre lasten i køretøjet ved hjælp af bl.a. surringsstropper, lastsikringsnet, fastsurringsskinner, sikker gulvbeklædning samt spændestænger.

- Når opbevaringsmulighederne halter, får man ikke altid pakket værktøj og materialer forsvarligt sammen på farten, hvilket ofte betyder fritliggende udstyr i bilen. Det kan resultere i dyre skader på lasten samt mindske din sikkerhed under kørslen, siger Michael Pettersson, og tilføjer, at Sortimos fastsurringsskinner kan fastgøres på sidevæggen, skillevæggen eller på bilindretningen. Kombineret med SoboPro-bunde til gulvet samt ProSafe-surringsstropper og net har man således et komplet koncept til fleksibel og hurtig lastsikring af dit transportgods.

Find dit værkstøj i mørket
I Sortimos indretningsløsninger til varebilen indgår også LED-belysning, der bl.a. bidrager til at efterleve Arbejdstilsynets krav om tilstrækkelig belysning ved indretning af arbejdspladser.

- LED-belysningen opfylder den såkaldte IP54-Standard og findes i forskellige størrelser, så den kan tilpasses ethvert behov. Belysningens lave strømforbrug sikrer også minimal belastning af batteriet, selv når det er koldt, samtidig med at du reducerer kulde og fugt i bilen, forklarer Michael Pettersson og understreger, at man dermed er sikret en effektiv belysning, så varebilen også kan fungere som mobilt værksted og lager i de mørke vintermåneder.

Bekæmp fugt i varebilen
Skal varebilen fungere som lager og værksted i vinterperioden, kan det også være en god ide at investere i gode isoleringsløsninger. Det kolde vejr øger nemlig fugten inde i varerummet, hvilket kan udvikle sig til skimmelsvamp og resultere i, at værktøjet i varebilen ruster.

- Det betyder noget, at du holder dit varerum tørt og fugtfrit. Men ikke alle løsninger er lige effektive. Fugtabsorberende materialer øger – overraskende nok – risikoen for, at fugten holdes inde i varerummet. Derfor handler det om at vælge isoleringsløsninger, som beskytter mod kulde og samtidig er fugtafvisende, lyder rådet Michael Pettersson.
En effektiv løsning er Aluthermo Quattro, som er et tyndt multi-refleksivt isoleringssystem i flere lag med termisk sammensvejsede overflader.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078