23948sdkhjf

Facility Management-koncern satser på lærlinge

Siden finanskrisen har lærlinge haft svært ved at finde en praktikplads inden for de erhvervsrettede uddannelser. Med gode tider og stigende beskæftigelse er den udvikling nu vendt. Ledigheden er lav, og flere virksomheder vælger samtidig at ansætte lærlinge, elever og trainees.

En af dem er facility management-virksomheden Coor, som har iværksat en ny, ambitiøs strategi for rekruttering og anvendelse af lærlinge og trainees som en fast del af virksomhedens medarbejderstab.
- På den store klinge har vi alle et ansvar for at bidrage til et samfund med en veluddannet arbejdsstyrke og på virksomhedsniveau har vi selv en interesse i, at vores medarbejdere er dygtige og professionelle, når de skal løse opgaver for vores kunder. Som stor virksomhed skal vi altid skabe plads til nogle, der konstant er under uddannelse, og samtidig aflaster det rekruttering inden for vores forretningsområder, fortæller adm. direktør i Coor, Jørgen Utzon, der ser den nye personalestrategi som en naturlig investering i kvalificeret dansk arbejdskraft i fremtiden.

Måltal fastlægges på divisionsniveau
Coor beskæftiger i Danmark 3.500 medarbejdere. Virksomheden er opdelt i tre forretningsområder, der har forskellige behov og muligheder for at tage lærlinge, elever og trainees ind. En af disse er Property-divisionen, der har fastlagt et mål om, at 8 pct. af divisionens tekniske medarbejdergruppe fremover skal bestå af både lærlinge og voksenlærlinge.

Disse skal indgå i divisionens organisation, som i dag beskæftiger ca. 110 teknikere, gartnere og handymænd samt ca. 40 projektledere, administrative medarbejdere og ledelse. En ambitiøs og mangfoldig strategi, der bliver en omvæltning for divisionen, som aldrig har haft lærlinge før.

- Når vi vælger at få lærlinge, så vil vi gerne gøre det helhjertet. Derfor har vi valgt at få lærlinge ind til de forskellige faggrupper, som kan støtte op om lærlingenes behov i løbet af perioden og dermed sikre et godt lærlingeforløb. Samtidig ønsker vi at skabe et rummeligt og mangfoldigt arbejdsmiljø. Derfor har et vigtigt kriterium fra starten været at sikre alsidighed i de ansattes profiler – både i forhold til køn, alder, baggrund og, om man er almindelig lærling eller voksenlærling, fortæller HR-direktør Ulla Amtoft, der samtidig fremhæver, at den nye strategi passer godt med virksomhedens CSR-strategi, hvor de gerne vil hjælpe unge mennesker med at finde fodfæste i livet.

40 pct. flere end planlagt
Den nye strategi blev igangsat ved årsskiftet 2017/2018. Målet var 10 lærlinge, elever og trainees. Nu er 14 under uddannelse. Ti lærlinge, to management-trainees og to cater-elever indledte et forløb i september, mens to lærlinge starter i januar 2019. 42-årige Lars Steen Jensen er en af dem, der har taget springet og er gået i voksenlære som ventilationstekniker.

- Jeg har været beskæftiget med flere forskellige erhverv inden for detail og logistik, siden jeg som ung læste erhvervsøkonomi. Men jeg trængte til en frisk start, at blive voksenlærling hos Coor var en oplagt mulighed, da jeg godt kan lide at bruge hænderne og gerne vil have en faglært uddannelse, siger Lars Steen Jensen, der før lærlingeforløbet gik i gang blev ansat som handymand hos Coor for at kunne forsørge familien og derigennem har fået et godt indblik i Coor som virksomhed.

Netop lærlingenes hjemlige situation lægger Coor på sinde, og derfor har virksomheden valgt at give en højere løn til voksenlærlingene end krævet. Men det er ifølge Jørgen Utzon alle pengene værd.
- Vi kan helt naturligt mærke forskel på, hvor i livet vores lærlinge er. Især kan vi mærke en stor forskel på beslutningskompetencen, hvor de ældre lærlinge er mere vant til at træffe egne beslutninger og initiativer. Samtidig kan vi godt lide at have unge mennesker i virksomheden, fordi de bidrager med nytænkning og nysgerrighed i forhold til teknologi og optimering af processer, fremhæver Jørgen Utzon, der håber, at Coor kan inspirere andre virksomheder til lignende indsats for at styrke mangfoldigheden på lærepladserne samt bidrage til øget faglært arbejdskraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11