23948sdkhjf

Dagbøder kan lukke din virksomhed, mester !

Brug den sunde fornuft og afdæk risikoen før du siger ja til flere opgaver i en travl tid
Paradoksalt nok formår kun ganske få virksomheder i byggeriet at konvertere såvel den generelle aktivitetsstigning i byggeriet som det øgede antal præsterede arbejdstimer til overskudsgrader, som er værd at tale om. Eller leve af.
Den er nemlig rivende gal med værdikæden. Lige nu er der så meget pres på byggeriet, at mange hovedentreprenører desperat forsøger at hyre underentreprenører ind for at få færdiggjort opgaver som hovedentreprenørerne allerede er håbløst bagud med - og hvor dagbøderne truer i horisonten.

Og hvad værre er: Mange virksomheder er slet ikke polstrede til at kunne betale dagbøder. Når virksomhederne samtidig udskyder betalingerne til hinanden, så kan situationen for mange virksomheder ende med at de må dreje nøglen.

Det er desværre et velkendt paradoks i byggeriet, at høj aktivitet tager livet af ellers levedygtige virksomheder, som gaber over for meget i et marked, hvor man ikke er vant til at sige nej til opgaver. Og hvor man desværre heller ikke har tilstrækkelig tradition for at afdække risikoen før man påtager sig en opgave.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.188