23948sdkhjf

Privat boligbyggeriet trækker væksten op

Der har været fart på byggekraner og murerskeer i år med en forventet vækst på seks procent i boligbyggeriet, når året er gået. Sådan lyder skønnet fra regeringen i decemberudgaven af Økonomisk Redegørelse. Men væksten vil altså ifølge redegørelsen falde 1,5 procentpoint til næste år. En udvikling, som Dansk Byggeri kan nikke genkendende til.

- Der er nogenlunde overensstemmelse mellem regeringens og Dansk Byggeris skøn for boligbyggeriet. Pilen peger fortsat opad, men knapt så stejlt i 2019 som i de foregående år. Efter fem år med økonomisk medvind, er forventningen, at bygge- og anlægsbranchen bevæger sig ind i en periode med den mere lumske sidevind til næste år, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.
Dansk Byggeri er klar med sin næste konjunkturprognose for byggeriet til marts.

Masser af nye jobs
Regeringens økonomiske redegørelse viser, at opsvinget er båret af både indenlandsk og udenlandsk fremgang i beskæftigelsen. Siden bunden blev nået i foråret 2013 er der kommet 213.000 i job. 57 procent af dem er danskere, mens 43 procent kommer fra udlandet.

- Udviklingen viser, at der også fremadrettet er brug for både at støvsuge den danske arbejdsstyrke og samtidig tiltrække udenlandsk arbejdskraft for at holde opsvinget på sporet. Det er en psuedo-debat, når det fremstilles som et enten-eller mellem dansk og udenlandsk arbejdskraft. Så langt øjet rækker, er der brug for både-og, ikke mindst i bygge- og anlægsbranchen, siger Bo Sandberg.

Sidste år var der 36.000 udenlandske medar-bejdere i bygge- og anlægsbranchen i Dan¬mark. Omregnet til fuldtidsbeskæftigede er det knap 14.000 udlændinge. Det er dobbelt så mange som i 2011. Godt otte procent af de beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen er fra udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109