23948sdkhjf

Sådan aflønner du svendene i juledagene, mester!

Se her hvordan du håndterer svendenes løn ved jul og nytår
Juleaftensdag og nytårsaften falder på en mandag. Der gælder ingen særlige overenskomstmæssige regler for den 24. december eller den 31. december, og dagene skal derfor håndteres som almindelige arbejdsdage, medmindre andet er aftalt på virksomheden.
Hvis virksomheden holder lukket de dage, bruger timelønnede medarbejdere feriedage på at holde fri, såfremt ferie er varslet korrekt.

Det oplyser Dansk Byggeri.

Den 25. og den 26. december samt den 1. januar er søgnehelligdage ifølge timelønsoverenskomsterne. De nævnte dage falder på hverdage, og der skal betales et betales et forskudsbeløb fra SH-kontoen. Falder dagen på en søndag, betales intet.

Den 25. og 26. december 2018 samt 1. januar 2019 har medarbejderne ret til følgende forskud:
• For voksne medarbejdere betales 1.100,- kr. pr. dag.
• For ungarbejdere betales 650,- kr. pr. dag.

Medarbejderne har straks ved ansættelsen ret til ovennævnte forskudsbeløb. Det gælder også i det tilfælde, hvor der ikke er dækning på opsparingen. Et evt. underskud på opsparingen vil dog altid kunne modregnes i tilgodehavende løn ved medarbejderens eventuelle fratræden.

Dansk Byggeri oplyser, at funktionærlignende ansatte følger timelønsoverenskomsterne og den 24. og 31. december 2018 er således almindelige arbejdsdage, mens helligdagene den 25. og 26. december samt 1. januar 2019 giver ret til fuld løn.

Maleroverenskomsten har ikke forskudsbeløb, der knytter sig til søgnehelligdage. Betalingen fra malernes opsparing, der er optjent i 2017 udbetales i stedet i 3 rater, nemlig 1. rate til påske, 2. rate til jul og 3. rate på feriefridagene.

Medarbejdere, omfattet af HK-overenskomsten og Teknikeroverenskomsten, har en hel fridag med fuld løn den 24. december, mens den 31. december er en almindelig arbejdsdag.

Ifølge Lederaftalen og Formandsoverenskomsten er den 24. og 31. december almindelige arbejdsdage. Dette gælder også for funktionærer, der ikke er omfattet af en overenskomst.

Elever/ lærlinge får normal løn på søgnehelligdage. Den 24. og 31. december følger gældende overenskomst, som eleven/lærlingen arbejder under.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078