23948sdkhjf

Balslev bliver del af ISC-koncernen

Mogens Balslev Rådgivende Ingeniører A/S indgår nu i ISC-koncernen som datterselskab.

Ripaille Holding A/S, der udgør moderselskab til ISC Rådgivende Ingeniører A/S, har nemlig per 1. januar 2019 overtaget 85 procent af Mogens Balslev Fondens aktier i Mogens Balslev Rådgivende Ingeniører A/S.

Med overtagelsen af aktiemajoriteten tilføjes rådgiverkompetencer indenfor det el-tekniske område til ISC’s udbud af rådgivningsydelser inden for blandt andet offshore vind, olie- & gasinstallationer, byggeri, broer og anlæg samt industri.

"Denne synergi giver enestående muligheder for at optimere rådgiverkompetencerne i begge selskaber. Overtagelsen sikrer samtidig et stabilt finansielt fundament for Mogens Balslev Rådgivende Ingeniører A/S’ fremtidige udvikling", lyder det i en pressemeddelelse.

Bag om parterne

Balslev Rådgivende Ingeniører A/S, grundlagt i 1939, leverer rådgivning, projektering og projektledelse inden for ingeniørdiscipliner som fx. el, vvs, ventilation, it & kommunikation samt automation. Dertil kommer løsninger inden for intelligent bygningsautomatik, energiforsyning, sikrings- og transportanlæg, korrosionsbeskyttelse, hospitalsplanlægning samt energioptimering.

ISC Rådgivende Ingeniører A/S, grundlagt i 1967, leverer løsninger indenfor alle områder af offshore-installationer, byggeri og anlæg, industri, procestekniske anlæg og infrastruktur. ISC beskæftiger i dag 230 medarbejdere og har hovedkvarter i København samt lokale afdelinger i Esbjerg, Kalundborg, Kolding, Viborg, Aalborg, Aarhus og i Wellington, New Zealand.

- Vi er to virksomheder, der ikke konkurrerer men komplementerer hinanden, supplerer adm. direktør i Balslev, Henrik Rosenberg.

- Vi er en nicheforretning, og ISC har opgavetyper, som vil give os stabilitetsmuligheder. Det har vi behov for, fortsætter han.

Regnskab med underskud
Af Balslevs seneste regnskab for 2017/18 fremgår en omsætning på 52,6 mio. kr. mod 83 mio. kr. året før.

Bundlinjen viser endnu et minus; nemlig på 11 mio. kr. mod 11,5 mio. kr. året før. Dertil kommer en negativ egenkapital på 1,9 mio. kr.

Reduktionen i omsætning skal ifølge ledelsesberetningen til regnskabet ses i lyset af salget af byggeafdelingerne på Fyn og i Jylland til EKJ Rådgivende Ingeniører A/S.

Et frasalg, der ifølge ledelsesberetningen er sket for at fokusere på kerneforretningen inden for det el-tekniske område.

- Vi i Balslev vil ikke være byggefirma, men vi vil gerne levere til firmaer, der laver byggeri, siger Henrik Rosenberg.

Ledelsesberetningen beskriver desuden, at Balslev har foretaget "kapacitetstilpasninger" af de øvrige afdelinger og administrationen, og at de gennemførte tiltag på den korte bane har haft negativ effekt på resultatet.

Derudover beskrives det, at selskabets moderfond har besluttet at gennemføre en kontant kapitalforhøjelse på syv mio. kr.

Det kommer ifølge Henrik Rosenberg fra ejendomssalg.

Hertil er der altså tilvejebragt en "finansieringsramme fra eksternt hold til understøttelse af selskabets fortsatte drift", som det beskrives i regnskabet.

Regnskabet fortsætter, at der forventes en "fremtidig forbedret driftsindtjening" og for 2018/19 "et mindre men positivt resultat i størrelsesordenen 1-3 mio. kr.".

Selvstændigt selskab
Af pressemeddelelsen fra de to virksomheder lyder det, at ledelsen i Balslev vil fortsætte under det nye ejerskab, og at virksomheden fortsat vil operere som selvstændigt selskab inden for koncernen og geografisk være placeret i det nuværende hovedkvarter på Produktionsvej 2 i Glostrup.

Afdelingen i Viborg vil blive flyttet til kontorfaciliteter tæt på ISC’s adresse i Viborg.

Det er inden deadline ikke lykkes med uddybende kommentar fra adm. direktør hos ISC, Kjeld Thomsen.

Mogens Balslev Rådgivende Ingeniører A/S
Mio. kr. 2017/18 2016/17
Nettoomsætning 52,6 83,0
Bruttoresultat 35,6 57,1
Resultat før finansielle poster -10,8 -11,2
Årets resultat -11,0 -11,5
Egenkapital -1,9 6,1
Antal ansatte 73 109
Regnskabet er afsluttet den 30. juni 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093