23948sdkhjf

Er du til bøjlegreb eller body-greb?

DeWalts 18V XR batteriplatform bliver nu forstærket med to kulløse og kompakte stiksave.
De nye modeller skiller sig frem for alt ud, når det gælder håndtagene; DCS334 har et bøjlehåndtag, mens DCS335 har et body-greb. Alt sammen for, at den professionelle håndværker nemt skal kunne vælge sit favoritværktøj.

Herhjemme er det sjældent at se professionelle stiksave med bøjlehåndtag, mens man for eksempel i USA sort set ikke ser andet. Men det har lidt med traditioner og rutiner at gøre

DCS334 er en stiksav med bøjlehåndtag, som især bruges til at save i materiale fra oven. Men mange håndværkere i Norden er vant til at save fra undersiden for at undgå splinter på den synlige del af materialet. Derfor har DeWalt udviklet DCS335 med body-greb, som er nemmere at holde på, når man saver fra undersiden.

Kompakte og lette
Maskinerne er blevet mere kompakte, og de nye stiksave er derfor betydeligt lettere og mere ergonomiske at håndtere. De er også mere støjsvage og har et lavere vibrationsniveau i forhold til tidligere modeller.

Flere nye og smarte finesser gør alle justeringer usædvanligt enkle og hurtige at udføre. For eksempel har DCS335 et lille ”tommelhjul” på siden, hvor man kan ændre hastigheden uden at slukke maskinen, og DCS334 har variabel hastighed indbygget i fingerkontakten på håndtaget.
Med et enkelt greb på savens forside skifter man nemt savklingen, helt uden værktøj. Man behøver endda ikke at tage arbejdshandskerne af. Også sålen løsnes nemt og kan vinkles 47 grader i begge retninger til skrå snit.

For at lette arbejdet yderligere er stiksavene forsynet med to LED-lamper og en effektiv integreret støvblæser. Det giver godt overblik og kontrol over savlinjen med perfekte savsnit som resultat. Begge modeller er desuden kompatible med DeWalts støvsugningssystem Airlock for tilkobling til støvsugere.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093