23948sdkhjf

Få et smugkig under Kgs. Nytorv

NCC arbejder på højtryk både over og under jorden på Kgs. Nytorv i København. Transfertunnelen, der skal forbinde Københavns metros nye Cityring med den eksisterende del af metroen skal være klar inden åbningen af Cityringen sommeren 2019. 

Størstedelen af det strukturelle arbejde er gjort færdigt, el-arbejdet nærmer sig sin afslutning, og i flere områder af tunnelen er det nu tid til at opsætte lofter. Her i januar begynder arbejdet med at lægge kinesisk granit på gulvene. 

- Man begynder så småt at fornemme, hvordan tunnelen kommer til at se ud, når den er færdig, siger projektchef Christian Foshammer fra NCC Civil Engineering og fortsætter: 

- Vi er igennem de fleste strukturelle dele af opgaven. Nu er arkitektarbejderne kommet i gang, og vi kan begynde at se lyset for enden af tunnelen. 

Lige før jul blev der sat loftplanker op i den kommende transfertunnel, og årets sidste støbning var topdækket over den kommende tunnel fra den gamle metrostation til den nye metrostation. 

3D-model øger effektiviteten
Transfertunnelen er en kompleks konstruktion, så for at skabe overblik, blev den tegnet op i 3D på baggrund af bygherrens tegninger. En 3D-model giver en detaljeret procesbeskrivelse og et godt overblik over mulige udfordringer i byggeriet. På den måde er der tid og penge at spare i projektet, fordi projektet ikke møder mange uventede problemer.

- 3D-modellen har hjulpet os til at forudse kommende udfordringer, og tids nok til at det har været muligt at navigere udenom, siger Christian Foshammer.

- Som et konkret eksempel, kan nævnes tilpasninger til den eksisterende station, hvor arkitektens vision omkring diverse linjers samhørighed skulle gennemtænkes og kontrolleres, hvilket havde været umuligt uden 3D-modellen, tilføjer han. 

Projektet er en hovedentreprise, der har involveret alt fra jordarbejder og beton over oversvømmelsesdøre og branddøre til el-arbejder, gulve, lofter og vægbeklædninger samt glas og stål til elevatoren. Projektet afleveres inden åbningen af Cityringen for publikum sommeren 2019.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094