23948sdkhjf

Direktør om vokseværk i Stark: - Jeg er meget imponeret

Det er usædvanlige tal, der præger Stark-koncernen i det regnskabsår, der netop er offentliggjort:

Stark Danmark A/S vendte et underskud på 33 mio. kr. til et overskud på mere end en milliard.

Samtidig er også Stark Group vokset. Her ses en organisk vækst i omsætningen på 3,8 procent, og driftsresultatet EBITDA er vokset med 10,3 procent.

Det fortæller koncernens finansdirektør Sisse Fjelsted, der ser årets resultater som noget helt særligt:

- Jeg er meget imponeret over, hvordan ledelsen har håndteret koncernen det seneste år. Ikke nok med, at man har lagt mange kræfter i ejerskifte til Lone Star, så har der også været ressourcer til at gøre Stark til en bedre forretning, siger hun.

Vækst i tre ud af fire lande
Ifølge Stark Danmarks årsregnskab er det særligt strukturændringer, der har bidraget til de gode resultater i det seneste regnskabsår. Den opfattelse er finansdirektøren enig i:

- Helt ude i den enkelte butik har vores medarbejdere taget den nye strategi til sig, og det er med til at gøre forskellen, siger hun om ændringerne, der blandt andet indebærer stordrift, butikslukninger og øget fokus på de professionelle håndværkere.

Forskellen på Stark Danmark A/S og Stark Group

Af historiske årsager er Starks juridiske enheder og organisatoriske enheder ikke de samme.

Lidt forsimplet kan man sige, at den juridiske enhed (og dermed årsregnskabet) Stark Danmark A/S tæller aktiviteterne i Danmark og Grønland samt Stark Groups hovedkontor på Frederiksberg.

Stark Group er de samlede aktiviteter i Norden.

Og den nye strategi gælder ikke kun for det danske marked, men hele Norden. Derfor finder man også gode resultater i Sverige og Finland, hvor svenske Beijer Byggmateriel har øget omsætningen med 2,5 procent til 4,3 mia. kr., mens Stark i Finland har øget den organiske omsætning med 1,9 procent. Det er på niveau med det finske marked generelt.

I Norge er omsætningen dog gået tilbage med 6,4 procent.

- Norge er vores mindste marked, hvor vi kun dækker landet regionalt. Her har der ikke været så mange byggeprojekter som normalt, og vi vokser og falder med vores kunder, siger Sisse Fjelsted som forklaring på tilbagegangen.

- Vi skal vokse mere end markedet
Trods tilbagegangen i Norge er det samlede billede af Stark-koncernen positivt. Derfor har finansdirektøren også store forventninger til det kommende år:

- Som vi vurderer det, så vokser vi lige nu mere end markedet. Det er et udtryk for, at vi vinder markedsandele, og det skal vi blive ved med. Samtidig skal vi tjene flere penge på bunden, siger direktøren.

Sisse Fjelsted vil dog ikke sætte konkrete tal på, hvor meget virksomheden skal vokse i det nye år, men ifølge Stark-koncernens egne beretninger øgede virksomheden sine markedsandele med omkring 12 procent i 2018.

Stark Group 
mio. euro 2017/18 2016/17
Nettoomsætning 2.206 2.214
Driftsresultat - EBIDTA 551 531
Resultat før skat 140 9
Årets resultat 110 4
Balancesum 1.143 1.264
Egenkapital 319 303
Regnskabsåret blev afsluttet 31. juli 2018.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078