23948sdkhjf

Undgå bøder: Få styr på persondata, mester

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
De nye regler for persondata (GDPR) trådte i kraft i maj 2018. Reglerne gælder også for håndværks- og entreprenørvirksomheder, og det betyder at virksomhederne skal forholde sig til hvilke oplysninger og data, de har liggende.

Dansk Byggeri IT-messe 2019 løber af staben den 5. februar 2019 i Taastrup og den 6. februar 2019 i Aarhus. For arrangørerne af Dansk Byggeri IT-messe 2019 er det vigtigt, at alle områder i forhold til at drive en håndværksvirksomhed er dækket godt af på messen. Derfor er et område som persondataforordningen (GDPR) også et område man kan få inspiration til, når man besøger messen.

Siden maj måned sidste år, hvor de nye regler for persondata (GDPR) trådte i kraft, har snakken gået om personfølsomme data. Håndværks- og entreprenørvirksomheder går heller ikke fri af databeskyttelsesreglerne og det betyder blandt andet, at virksomhederne er ansvarlige for håndtering af persondata, herunder kortlægning af persondata og procedurerne omkring datahåndteringen.

På Dansk Byggeris IT-messe 2019 i starten af februar er persondatafordringen da også på dagsordenen, med udstillere som PersondataSupport fra Horsens, som på messen viser deres GDPR-portal.

- Vi har brugt 3 år på at udvikle en portal, som på den ene side gør det meget nemt for virksomhederne at leve op til kravene i databeskyttelsesloven og på den anden side ikke går på kompromis med regler og grundighed, siger partner Per Løkken.

- Det ser ud til at vi er lykkedes med projektet for vi har p.t. små 1.000 kunder der bruger portalen – herunder en række håndværks- og entreprenørvirksomheder. Vores kunder siger at portalen hjælper dem med overblikket og samtidigt giver dem tryghed i at de overholder loven, siger Per Løkken..

God hjælp
Kent Sand Entreprise er en af de håndværksmestre, der har købt portalen. Fordi for ham - som for så mange andre - var alt det med GDPR noget uforståeligt noget.

- Her på det seneste har jeg også benyttet mig af deres nye tiltag: Automatisering af arbejdsmiljødrøftelser. Det fedeste er at jeg kan bruge den samme portal, at konsulenten endnu engang gjorde alt arbejdet for mig, og ikke mindst at jeg nu slipper for at lave Arbejdspladsvurderinger (APV’en) hvert 3. år uden at gå på kompromis med sikkerheden for mine medarbejdere, fortæller Kent Sand.

Kom forbi Dansk Byggeris IT-messe den 5. februar 2019 i Taastup eller den 6. februar 2019 i Aarhus og hør hvordan du skal forholde dig til personfølsomme data.

Du tilmelder dig Dansk Byggeris IT-messe her
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Radioaktiv aske fra træ fra Baltikum

Tømrermester: Kend dine styrker og svagheder

Hos Villy Jønsson A/S vælger man opgaverne med omhu – af respekt for kunderne og til gavn for bundlinjen

Stena åbner ny rute over Kattegat

App og sporingsenhed førte politiet til bjerg af stjålet værktøj

Lovgivning presser rideklubber til millionbyggerier

Velux på dobbelt vækstjagt

Nyhedsbrev

Mere fart på: Nu må lastbiler snart køre 80 km/t

Online Avis Arkiv

Voldsomme prisstigninger forsinker ambitiøst tårnbyggeri

Han skal være ny direktør for Coromatic

Kingo Karlsen anker ikke millionbøde i kartelsag

Beslagfabrik vil være alsidige

Udskudte projekter koster HHM på toplinjen

NCC på arbejde for M.J. Eriksson på Fyn

Molboer øger kraftigt med afsæt i tømrerfaget

Færdigt arbejde for JFP og Moe

Vækst bag DGNB-guld certificeret domiciludvidelse i Søborg

Nu vil DAF med på byggepladsen

Brask: Sådan får byggeriets virksomheder overskud

Indtjeningen i branchen er generelt for lav, mener finansmanden Lars-Christian Brask

Byggeriet når højeste beskæftigelse i 11 år

135 meter lang bro over Folehaven

Nordjysk stålvirksomhed har netop skrevet kontrakt med Københavns Kommune om leveringen af en cykel- og gangbro

Ugens konkurser - uge 16

Livsfarlig gør-det-selv skydebane

Varebiler
Ny Iveco Daily

Ro på: Afmontering af MgO-plader skal ikke nødvendigvis ske akut

Konkurrence: Vis hvad du kan med dit IT-værktøj, mester!

De får Snedkerprisen 2019

Duo starter nyt firma for totalentrepriser

Eksperter: Selskaber udnytter regel til at få gratis byggekredit

Ugens konkurser - uge 15

Gulpladebiler er også til private formål

Metrobyggeri misser deadline: Cityring kan blive forsinket

Livstruende sygdom i dårlige kloakker

MesterTips
Skal svendene have løn den 1. maj?

Blitz-blitz: Politiet har fanget knap 8.000 fartsyndere på en uge

Portræt: Fødselar blev en del af topledelsen i stor koncern

Knækket træsøjle udløste livsfarlig ulykke

Lego-familie skyder trecifret millionbeløb i metalvirksomhed

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Besøg BØRMA på VVS'19 Messen

Håndværkerrengøring til SOS Dansk Autohjælp

Få hosted din BIMcloud og Licensserver

Svejsearbejde med certifikater på Sjælland og Lolland-Falster.

Bygg Reis Deg 2019 16-19/10 Lillestrøm Norge - CFU vil gerne invitere dig med på Fællesstanden

Invitation til følgegruppemøde om Bygninger som Ressourcebank

Kend konsekvenserne af din tilbudsgivning – tilmeld dig Dansk Byggeris kalkulationskursus 7-9. ma

Nye regler for entreprise-kontrakter

Ugens tilbud på brugt traverskran fra Stålspecialisten

Se på vinduer i virtuelle showrooms

Danmarks absolut højeste støjskærm

GROHE præsenterer sanitetskeramikserien - Cube - Den klare stilerklæring

Pizzi EASYPUR 890 limpåsmører fra Thrane Maskiner ApS

Aircold Komfortkøling

LPG bygger bro til fremtidens energiformer

Marechal stiksystem PF-serien til sværindustri

Generationsskifte hos ap facader a/s

Aarsleff og NetHire vil maksimere brugen af maskiner og værktøj i byggeriet

NYHED! Moelven Bolig Akustik - Mørk natur

Nyhed hos Steiness Liftcenter

Kombinerer dataoverførsel med koax i samme modul

Vi skal lære af hinanden

Mini Trans knipser, hvad de lover

Jobopslag: Servicetekniker - Kraner og Løftegrej (Trekantområdet og Østjyll...

Hyrdehøj Rejsegilde 26. marts 2019

Send til en kollega

0.192