23948sdkhjf

Undgå bøder: Få styr på persondata, mester

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
De nye regler for persondata (GDPR) trådte i kraft i maj 2018. Reglerne gælder også for håndværks- og entreprenørvirksomheder, og det betyder at virksomhederne skal forholde sig til hvilke oplysninger og data, de har liggende.

Dansk Byggeri IT-messe 2019 løber af staben den 5. februar 2019 i Taastrup og den 6. februar 2019 i Aarhus. For arrangørerne af Dansk Byggeri IT-messe 2019 er det vigtigt, at alle områder i forhold til at drive en håndværksvirksomhed er dækket godt af på messen. Derfor er et område som persondataforordningen (GDPR) også et område man kan få inspiration til, når man besøger messen.

Siden maj måned sidste år, hvor de nye regler for persondata (GDPR) trådte i kraft, har snakken gået om personfølsomme data. Håndværks- og entreprenørvirksomheder går heller ikke fri af databeskyttelsesreglerne og det betyder blandt andet, at virksomhederne er ansvarlige for håndtering af persondata, herunder kortlægning af persondata og procedurerne omkring datahåndteringen.

På Dansk Byggeris IT-messe 2019 i starten af februar er persondatafordringen da også på dagsordenen, med udstillere som PersondataSupport fra Horsens, som på messen viser deres GDPR-portal.

- Vi har brugt 3 år på at udvikle en portal, som på den ene side gør det meget nemt for virksomhederne at leve op til kravene i databeskyttelsesloven og på den anden side ikke går på kompromis med regler og grundighed, siger partner Per Løkken.

- Det ser ud til at vi er lykkedes med projektet for vi har p.t. små 1.000 kunder der bruger portalen – herunder en række håndværks- og entreprenørvirksomheder. Vores kunder siger at portalen hjælper dem med overblikket og samtidigt giver dem tryghed i at de overholder loven, siger Per Løkken..

God hjælp
Kent Sand Entreprise er en af de håndværksmestre, der har købt portalen. Fordi for ham - som for så mange andre - var alt det med GDPR noget uforståeligt noget.

- Her på det seneste har jeg også benyttet mig af deres nye tiltag: Automatisering af arbejdsmiljødrøftelser. Det fedeste er at jeg kan bruge den samme portal, at konsulenten endnu engang gjorde alt arbejdet for mig, og ikke mindst at jeg nu slipper for at lave Arbejdspladsvurderinger (APV’en) hvert 3. år uden at gå på kompromis med sikkerheden for mine medarbejdere, fortæller Kent Sand.

Kom forbi Dansk Byggeris IT-messe den 5. februar 2019 i Taastup eller den 6. februar 2019 i Aarhus og hør hvordan du skal forholde dig til personfølsomme data.

Du tilmelder dig Dansk Byggeris IT-messe her
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Natarbejde: Sliber skinner for 165.000 kr.

Troldtekt fordobler produktionen med 13.000 m2 hal - se byggeriet på ét minut

Nyt fra byggecentrene
Årets Butik vokser frem i Grenaa

Stabile priser på håndtering af byggeaffald

Taget er pilråddent på gammelt kloster

VVS-firma: IT-værktøj er krumtappen

Nyhedsbrev

MinVolkswagen Fleet giver unikt overblik over alle firmabilerne

Online Avis Arkiv

Sønderborg Forsyning i million-regnefejl på skralde-udbud

Møbelfabrik er vokset alle år siden konkurs

HusCompagniet søger partner

Træk stikket mester, gør som Michael !

Salgschef Michael Petræus tager på orlov for at se sin frygt i øjnene og give hjernen noget andet at arbejde med . Det handler om meditation og yoga i Thailand og salsa på Cuba

Skuden er vendt: Tvilum har solidt fodfæste efter konkurs

Fokus på kerneopgaverne har vendt bundlinjen og udviklingen hos den konkursramte møbelgigant

Fyld ordrebogen. Her er der nye byggeopgaver på vej

Top 10: Her er de største byggerier i januar

Løb du også stærkt sidste år, mester ?

Byggeriet øgede omsætningen med 6,5 pct. sidste år

Øland udvider produktporteføljen

Her behøver de ikke sige nej til opgaver

Malermestre: Hjælp, vi mangler lærlinge !

MesterTips
Vigtigt du får din nattesøvn, mester!

Søvnmangel kan gå ud over dit helbred, men kan også påvirke din arbejdsindsats og din karriere

Tivoli Friheden får ny eventyrlig trælegeplads

Rådhus skal skifte 200 defekte vinduer

Fire vognmandsfirmaer slår sig sammen

Metroen risikerer ny forsinkelse

Metroselskabet og hovedentreprenøren er blevet enige om at udskyde konflikt

Vinduesproducent køber ind: Én maskine skal erstatte 25

Arbejdstilsynet advarer om brug af kraner

Anlægsgartner kører på batterierne

Drop tre regler for hver ny byrde i erhvervslivet

DM i Skills skal tilbage til København

Ugens konkurser - uge 6

Europæisk fremgang sender Rockwools overskud i vejret

Brand i midtjysk snedkerværksted

Læg en strømpe i faldstammen

Mand dør i arbejdsulykke: Blev påkørt af gravemaskine

Bravida får ny regionsdirektør

Konkurser: Værste januar i flere år

Anlægsgartnere lokker de unge

Nyt om navne i byggeriet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vi har lyttet til vores kunder. Nu er det blevet meget lettere at bestille gulv hos Södra

Ugens tilbud på lager maskine fra Stålspecialisten

Tak til alle som besøgte os på vores stand på Stockholm furniture fair 2019

Løwener søger motiveret elev

Vi redder dit liv med sikkerhed

Overstrømsbeskyttelse i distributionsnettet - efter de nye regler

Stort tillykke til Tonio Stounbjerg

WINCOVER® skal levere beskyttelsesmoduler til 96 boliger i Randers

Er DU på rette vej ?

Häfele overtager Nimbus Group

Sigma stålåse og C-profiler

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

Fiks lille bredbåndpudser til Tømrer snedker forretning, under 100.000 kr.

Læs Dansk VVS, nr. 2 - 2019

Topcon X-73i gravesystem

ENCORE: EU-finansieret forskningsprojekt om energirenovering

Har du husket dit LOGIN?

Kappetest og lokalisering af kappefejl

Jonas Hylleberg - ny teknisk tegner hos Junget

Flere hundrede liters Adblue tanke

Dorner er blevet UR+ Partner

Verdens første LED lamper med udskiftelige batterier

Bluebeam Revu - webinar

Flemming fejrer 25 år som »Brandmand« i EL:CON

Tørtløbende klovakuumteknologi som effektiv basis ved produktionen af folie

Send til en kollega

0.234