23948sdkhjf

Undgå bøder: Få styr på persondata, mester

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
De nye regler for persondata (GDPR) trådte i kraft i maj 2018. Reglerne gælder også for håndværks- og entreprenørvirksomheder, og det betyder at virksomhederne skal forholde sig til hvilke oplysninger og data, de har liggende.

Dansk Byggeri IT-messe 2019 løber af staben den 5. februar 2019 i Taastrup og den 6. februar 2019 i Aarhus. For arrangørerne af Dansk Byggeri IT-messe 2019 er det vigtigt, at alle områder i forhold til at drive en håndværksvirksomhed er dækket godt af på messen. Derfor er et område som persondataforordningen (GDPR) også et område man kan få inspiration til, når man besøger messen.

Siden maj måned sidste år, hvor de nye regler for persondata (GDPR) trådte i kraft, har snakken gået om personfølsomme data. Håndværks- og entreprenørvirksomheder går heller ikke fri af databeskyttelsesreglerne og det betyder blandt andet, at virksomhederne er ansvarlige for håndtering af persondata, herunder kortlægning af persondata og procedurerne omkring datahåndteringen.

På Dansk Byggeris IT-messe 2019 i starten af februar er persondatafordringen da også på dagsordenen, med udstillere som PersondataSupport fra Horsens, som på messen viser deres GDPR-portal.

- Vi har brugt 3 år på at udvikle en portal, som på den ene side gør det meget nemt for virksomhederne at leve op til kravene i databeskyttelsesloven og på den anden side ikke går på kompromis med regler og grundighed, siger partner Per Løkken.

- Det ser ud til at vi er lykkedes med projektet for vi har p.t. små 1.000 kunder der bruger portalen – herunder en række håndværks- og entreprenørvirksomheder. Vores kunder siger at portalen hjælper dem med overblikket og samtidigt giver dem tryghed i at de overholder loven, siger Per Løkken..

God hjælp
Kent Sand Entreprise er en af de håndværksmestre, der har købt portalen. Fordi for ham - som for så mange andre - var alt det med GDPR noget uforståeligt noget.

- Her på det seneste har jeg også benyttet mig af deres nye tiltag: Automatisering af arbejdsmiljødrøftelser. Det fedeste er at jeg kan bruge den samme portal, at konsulenten endnu engang gjorde alt arbejdet for mig, og ikke mindst at jeg nu slipper for at lave Arbejdspladsvurderinger (APV’en) hvert 3. år uden at gå på kompromis med sikkerheden for mine medarbejdere, fortæller Kent Sand.

Kom forbi Dansk Byggeris IT-messe den 5. februar 2019 i Taastup eller den 6. februar 2019 i Aarhus og hør hvordan du skal forholde dig til personfølsomme data.

Du tilmelder dig Dansk Byggeris IT-messe her
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nyt fra byggecentrene
Aarhusiansk håndværkermesse har fået vokseværk

Bravida løber fra resten af teknikbranchen

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

MT Højgaard opfører erhvervsejendom til 100 mio. kr.

Alufacader på havnetur til Ungdomsø

Nye underlag til gulve med varme

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Dansker anholdt for svindel med luksusbiler

Spansk politi har i en storstilet aktion anholdt en dansker på den spanske solkyst for svindel og tyveri af luksusbiler.

MESTER HAK&HUG
Der bliver længere mellem opgaverne, så husk at lægge penge til side, mester!

Nyt fra byggecentrene
Byggecenterkæde gør det lettere for håndværkere at betale

Frandsen Group får ny topchef

Ny specialistgruppe for krantransport

Chef ved et tilfælde: Langer 400 plankeborde over disken om måneden

Iveco S-Way er allerede i Danmark

Skru op for lyden: Hør 12 udvalgte motorsave fra 1959 til 2019

Dansk producent af toppe til pickups lander millionordre

TOPLISTE: Her er verdens største entreprenørkoncerner

Svensk selskab på 14. pladsen – dansk på 165. pladsen

Jensen etablerer nyt udviklingsselskab

Spæncom indskærper sikkerhed efter arbejdsulykke i Billund

Byggeskandale: Kulturcenters åbning udskudt op til flere år kort før åbning

Nu skal vi være klogere på det murede byggeri

Nyt fra byggecentrene
Kørselsleder i Aabenraa har 25 års jubilæum

99 lastvognstog kontrolleret: En fjerdedel indkaldt til syn

Over flere dage blev vogntog set efter i sømmene i Thisted, Aalestrup og Herning

Professorer: Danmarks afbrænding af træ er løbet løbsk

Regeringen bør ændre afgiftssystemet, så biomasse ikke længere favoriseres fremfor andre energiformer, mener både Klimarådet og vismændene.

SE LISTEN: KPC er entreprenørernes bedste pengemaskine

Ugens konkurser - uge 33

Pas på dieseltyveri i Sverige

Forskere: Elnettet kan sagtens klare 1 million elbiler i 2030

Rødt glas pillet ned på udskældt Østerport-byggeri

3F's byggeformand stopper

Nyt fra byggecentrene
Han er ny filialchef i Bygma

Byggefirma: Vi har ansvar for at uddanne kvalificeret arbejdskraft

Ugens konkurser - uge 32

Vil give nyt liv til glemt og tildækket tunnel

Konkursrekord dækker over gode nyheder

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Væg af gasbeton væltede ned over to mænd

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Brush-up i projektering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Invitation til Biesse Inside 2019.

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Ny brochure om stik og konnektorer - og det, der hører til

Isolerende vinduesfals

Står du overfor en kompliceret løfteopgave?

Digitalisering i VVS-branchen

Sikkerhedsfolie øger personsikkerheden

Klar til den mørke vinter?

Fjern frygten for utætte kuglehaner

Hvide Sande Shipyard når nye højder til efteråret

Drønlækre kemikalieskabe fra DENIOS

Effektiv palleomsnøring og en sundere arbejdsstilling

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Nyskabende stikforbindelser på hi industrimesse 1.-3. oktober

Salgskonsulent til Tankgas - Sønderjylland/Fyn

Hvad er det egentligt, vi laver?

Robot-træf 2019

Bliv klogere på Per Aarsleffs VDC strategi på BIM Forum 2019 d. 17/9

Reception

Kom nu ´Mulle... Du vil jo gerne være med i hulen ikk' Mulle?

Propan køleanlæg - naturligt og miljøvenligt kølemiddel!

Portalkran til CRH Concrete leveret af CERTEX Danmark A/S

Kappetest og lokalisering af kappefejl

Send til en kollega

0.235