23948sdkhjf

VVS-opgradering i mega-klassen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
- Det stod fra starten klart, at opgaven foruden en kompleks overordnet planlægning af arbejdsgange og løsninger i vidt omgang måtte gennemføres med kreativ ad-hoc-projektering og udvikling af målrettede tekniske løsninger, der både tilgodeså hensynet til medarbejderne i den ”arbejdende bygning”, og samtidig tog højde for den delvis fredede bygnings specialiteter og særpræg.

Det siger Lasse Nøddekær, projektchef i DEAS Asset Management A/S, i et tilbageblik, der stiller skarpt på opstarten af en omfattende teknisk og energimæssig opgradering af ejendommen Ved Vesterport i København – en opgradering, der parallelt med omfattende ombygning og modernisering af ejendommen er gennemført i hovedentreprise med tidlig inddragelse af John Jensen VVS.

- I lyset af opgavens omfang og kompleksitet besluttede vi med afsæt i det oprindelige udbud helt fra starten at inddrage den tekniske hovedentreprenør i udvikling og planlægning af opgaven, der foruden omlægning af bygningens varmesystemer fra damp til fjernvarme, også omfatter etablering af moderne ventilations- og køleanlæg, tilføjer Lasse Nøddekær.

Han karakteriserer opgaven som helt speciel og unik og tilføjer, at opgaven fremstår som et af de største og mest komplicerede tekniske VVS projekter i Nordea Ejendomme, og han pointerer, at tidlig inddragelse af VVS-entreprenøren har banet vej for optimering af både tekniske løsninger, processer og arbejdsgange.

- Ikke alene har den stillet store krav til teknikernes grundlæggende, faglige kvalifikationer. Arbejdet har samtidig som led i et forløb med hundredevis af ændringer trukket store veksler på deres fleksibilitet, samt deres lyst og evner til gennem samarbejde at udvikle konkrete, kreative løsninger på akut opståede problemer.

Det umuliges kunst
- Ved Vesterport lever som alle gamle huse deres eget liv og gemmer altid på overraskelser, så man kan ikke regne med at gennemføre tingene efter en snæver tilrettelagt køreplan med faste løsninger. Man må bygge lidt efter gehør, og løsning af opgaverne har ikke så få gange haft karakter af ’det umuliges kunst’, fortsætter projektchef Claus Ebert Hansen fra John Jensen VVS og understreger betydningen af samarbejde:

- Jo større kompleksibilitet desto større bliver betydningen af tidlig inddragelse, hvor alle trækker den samme vej på tværs af kompetencer og fag. Det handler om fra starten at skabe et respektfuldt sammenhold, der i alle sammenhænge puljer alles erfaring og viden i fælles bestræbelser på første gang at skabe de bedste løsninger, som tilfører projektet og bygherren den størst mulige værdi.

- Det er med samarbejde som et urværk. Hvis der knækker en tand på et tandhjul, går uret i bedste fald forkert, og i værste fald går det i stå, konstaterer Claus Ebert Hansen og lægger til, at hovedentreprisen er gennemført over en periode på to år med et fast team af kendte, håndplukkede montører og underentreprenører.

Entreprise til 52 millioner kroner
Hovedentreprisen på Ved Vesterprot udgør den hidtil største opgave i John Jensen VVS og omfatter omlægning af den eksisterende dampvarmecentral til fjernvarme, installation af nye rørsystemer og 1.700 nye radiatorer samt etablering af en ny energivenlig varmecentral med en kapacitet på 2,6 MW.
Derudover omfatter entreprisen – foruden byggestyring samt diverse murer- og tømreropgaver – etablering af nye styringssystemer til el og installation af 16 CTS-styrede ventilations- og køleanlæg.
Beregninger fra Rambøll viser, at den tekniske opgradering af Ved Vesterport vil kunne reducere det årlige energiforbrug med 3,6 millioner kWh svarende til en årlig besparelse på 2,6 millioner kroner.


Ved Vesterport
Ejendommen Ved Vesterport, der stod færdig i 1932 og af Poul Henningen i Politiken blev anmeldt som ”moderne uden at være mode”, er med inspiration fra byggeriet af New Yorks skyskrabere med konstruktioner i sammenboltede og betonindstøbte ståldragere tegnet af arkitekterne Ole Falkentorp og Povl Baumann.
Og ejendommen indtog - både på grund af dens usædvanlige kobberfacader, dens ekstravagante udstyr med elevator, aircondition og lysreklamer og dens funktion som kontorhotel med Europas største underjordiske garage – hurtigt en plads blandt byens attraktioner.

I øvrigt blev ejendommen Ved Vesterport, hvor John Jensen VVS de sidste par år som hovedentreprenør har gennemført en omfattende teknisk opgradering til 52 millioner kroner, under besættelsen annekteret af tyskerne, der som bombeskjold indrettede loftet med fangeceller.

Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Voldsomt stød tvinger elektriker til ny uddannelse

Det fik alvorlige følger for en østjysk elektriker, at han rørte ved strømførende kabel

Gamle håndværksfag kommer i spil på Fyn

Nyt fra byggecentrene
VVS-grossist laver super-sælgere

Bestyrelse og direktion på plads i Tekniq Arbejdsgiverne

Bravida køber Buchreitz A/S

Nyhedsbrev

Bravida køber op i Østdanmark

Online Avis Arkiv

Endelig: Nyt akkordsystem på VVS-området

Samtidig reguleres prislisterne 4,3 pct. frem mod overenskomstforhandlingerne i 2020.

VVS-firma runder omsætning på 200 mio.kr.

Har de seneste fire år løftet omsætningen med 90 pct.

VVS-branchen suger stadig lærlinge til sig

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vi har fået ny HJEMMESIDE!

ADVARSEL: Har du højdeskræk, skal du IKKE se denne video!

BIM og dets anvendelse i Danmark 2019

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

MIDAS metal – ægte metaloverflader

Brødrene Dahl opruster

Olaf Bahn udfører isolering af ventilation.

Byggeriet buldrer i det midt-og vestjyske.

Ny salgsdirektør hos Condair

Erhvervslivet er ikke blot nyttige skaffedyr

Mikkel fra Södra Energy prioriterer brændselshandlernes økonomi højest, når han planlægger transport

EC-Oil, er standard på Engcons hurtigskift, tiltrotatorer og hydrauliske redskaber

Pas på indavl, når du ansætter

Bladt Industries henter erfaren salgsdirektør

DAV NORDIC leverer master til Hovedstadens letbaneprojekt

Vi klistrer og fuger - til priser der duer

Rent indgangsparti til Vejle Tekniske Gymnasium

Forsvarsministeriet anvender Jysk Trykprøvning A/S til ny bygning

Habo Dørlukker DS 1604

Kom til åbent hus hos Platz Karosseri / SAWO i Haderslev

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Video: Scantrons adgangskontrolsystem ved Ø-huset, Ørestaden

Vilde tilbud på vores onlinemesse!

Sådan fastholder du en gravid medarbejder længst muligt

Idealcombi modtager Årets Efteruddannelsespris

Send til en kollega

0.188