23948sdkhjf

Bygningsstyrelsen lancerer ny entrepriseform

Bygningsstyrelsen har netop offentliggjort udbuddet af hovedentreprisen på AAU Science & Innovation Hub (AAU SIH). Det nye byggeri skal være et knudepunkt for tværvidenskabelig forskning, innovation og entreprenørskab på Aalborg Universitet.

Sammen med udbuddet lancerer Bygningsstyrelsen samarbejdsmodellen New Partnering – Hovedentreprise. Modellen blev oprindeligt udviklet til totalentreprisen på Arkitektskolen Aarhus, men nu er Bygningsstyrelen klar med modellen i en hovedentrepriseform med udgangspunkt i det nye AB-system. Modellen er blandt andet inspireret af den finske alliancemodel hos Bygningsstyrelsens finske søsterorganisation Senaatti.

- Formålet med New Partnering er at styrke vores projektgennemførelse, hvor den aftalte tid, økonomi og kvalitet overholdes. Modellen lægger op til en tillidsbaseret samarbejdsform, som bygger på dialog og åbenhed. Vi ønsker at skabe et transparent forretningsmiljø, hvor byggeprocessen og projektet udvikles ved, at vi inddrager af alle parters kompetencer og markedskendskab, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Lyndrup.

Entreprenøren kan fordoble sin fortjeneste . næten
Modellen indebærer blandt andet en budgetmodel, der adskiller håndværkerudgifterne fra entreprenørens fortjeneste og en incitamentsstruktur, hvor entreprenøren kan øge sin samlede fortjeneste til næsten det dobbelte, hvis der leveres på fastsatte succeskriterier.

På grund af den særlige samarbejdsform er fokus i udbuddet også en smule anderledes end sædvanligt. Selvom udbuddet indeholder en priskonkurrence, handler det i ligeså høj grad om at finde den rigtige samarbejdspartner, snarere end at alle dele af projektet skal afklares og aftales i tilbudsfasen. Der vil fx ske en grundigere analyse af tilbudte nøglepersoner, hvad angår både faglige kvalifikationer og personlige kompetencer gennem en såkaldt adfærdsindikation.

Skriver under med hovedentreprenør i august
Byggeriet, som bliver på 8.500 kvm, har et samlet budget på 200 mio. kr. A.P. Møller Fonden donerer 100 millioner kroner til byggeriet.

I november sidste år valgte Bygningsstyrelsen i samarbejde med Aalborg Universitet og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller Fonden) det tværfaglige team bestående af Cobe, Sted og Oluf Jørgensen som rådgivere på projektet.

Ansøgningsfrist til prækvalifikation er den 25. februar 2019. Bygningsstyrelsen regner med at indgå kontrakt om hovedentreprisen i august 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109