23948sdkhjf

CG Jensen er i gang – nu har flydende foreningshus vokseværk

I november 2018 meldte By & Havn ud, at der etableres et flydende aktivitetshus ved Sandkaj i Københavns Nordhavn, ’Det Flydende Foreningshus’. 

Konstruktionen af aktivitetshuset, som er er tegnet af Spektrum Arkitekter, sker netop nu på Prøvestenen i København af entreprenørfirmaet CG Jensen. Når delelementerne er færdige, sejles de til Sandkaj og monteres i moduler.

Med en ny bevilling kan det flydende aktivitetshus nu udvide funktioner, inden det for alvor er søsat. 

Foreningshuset skal understøtte udviklingen af et aktivt fritidsliv i Nordhavn, og med 1,9 mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden sikres bedre offentlig adgang til aktivitetshusets arealer og badezonen. Der etableres bl.a. et flydende udendørs ’opholdsmøbel’ ved huset, hvor man kan slænge sig eller hoppe i vandet fra.

- Det Flydende Foreningshus skal være ramme om et spirende foreningsliv i bydelen Nordhavn. Det er et moderne bud på en kompakt urban facilitet, hvor adgangen til vand og socialt samvær er i fokus, inspireret af havnens oprindelige udtryk. Mødestedet skal styrke foreningslivet bredt set og bliver én station ud af flere støttepunkter til fritidslivet – en moderne måde at tænke fritidsfaciliteter, hvor man arbejder i de mulige mellemrum i storbyen, siger Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden. 

Faciliteten er flytbar
Det Flydende Foreningshus er flytbart og bygget på modulære standardpontoner, som kan flyttes eller skaleres til en større facilitet. Det er en nytænkning af de traditionelle bådhuse med store vinduespartier, udearealer og høj arkitektonisk og rekreativ værdi.

Aktivitetshuset indeholder fællesrum, toiletter, omklædning med bad, sauna og udendørs opholdsarealer. 

Der var oprindeligt afsat 6,5 mio. kr. til etablering af den første del - og med de ekstra midler til en udvidelse, vil anlægsarbejderne blive koordineret, så den færdige facilitet kan stå klar på nogenlunde samme tid.

Den totale anlægsudgift er 11,4 mio. kr. By & Havn bidrager med 7 mio. kr., KKFF bidrager med 2,5 mio. kr. og Lokale og Anlægsfonden støtter med 1,9 mio. kr.

Faciliteten forventes klar i løbet af efteråret 2019.

Projektet er et resultat af et samarbejde, Lokale og Anlægsfonden indgik i 2015 med By & Havn og Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune om en kultur- og bevægelsesplan for Nordhavn. 

By & Havn er bygherre. Når huset står færdigt, overtager Københavns kommune ejerskab og drift i fællesskab med områdets tilknyttede foreninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109