23948sdkhjf

Vinduesproducent køber ind: Én maskine skal erstatte 25

Det har krævet mange overvejelser – men nu er beslutningen taget.

UD Vinduer i Ulstrup vil omlægge vinduesproduktionen og har i den forbindelse bestilt en ny Biesse Rover B, Konfiguration 5A, der er en 5-akset CNC-maskine til unikaproduktion af vinduer og døre.

Med den nye maskine i produktionslokalerne vil UD Vinduer fremover kunne optimere mange interne processer, som i dag sker manuelt og i mange adskilte trin.

Faktisk er forventningen, at den nye CNC-maskine kan erstatte op til 25 mindre maskiner.

- Fremover er det maskinen, som skal gøre arbejdet for os, siger administrerende direktør hos UD Vinduer Uffe Dalmose.

Mange overvejelser bag
Den nye CNC-maskine kommer fra maskinleverandøren Junget, og selvom vinduesproducenten nu har udsigt til at få en ny maskine til ultimo april, er der gået mange tanker forud.

-Vi har været meget i tvivl om, hvad vi skulle gøre for at modernisere vores produktion og samtidigt bevare den fleksibilitet og håndværksmæssige formåen, som vi er kendte for. Vi vil gerne kunne skære ned på den tid, som vi i dag bruger på intern håndtering og have en mere overskuelig produktion med kortere leveringstid og en større præcision til følge, siger Uffe Dalmose.

Men da Junget præsenterede ham for Biesse Rover, blev han overbevist om, at det var virksomhedens løsning.

- Da specialist i døre- og vinduesproduktion, Steen Hansen fra Junget kom ind i billedet var der mange bolde i luften hos os, men efter at have set en ny Biesse Rover i funktion, blev valget pludseligt ikke så vanskelig at tage, siger han.

Efter 11 år med en brugt CNC-maskine af samme mærke havde Uffe Dalmose stor tiltro til Biesse. Samtidig havde den nye maskine mange af de muligheder, som vinduesproducenten havde brug for.

Travlhed hos UD Vinduer
Forberedelserne forud for leveringen af den nye Biesse Rover er allerede i gang os UD Vinduer, så produktionslokalerne er klar til at tage imod den nye maskine senere på foråret.

Men forberedelserne er også forbundet med travlhed: 25 maskiner skal sælges, og produktionen skal indrettes helt anderledes, end den er i dag.

Foruden indkøbet af den nye Biesse Rover har UD Vinduer i samarbejde med Junget og FC fået installeret en DataLog på den 11 år gamle Biesse CNC maskine. DataLoggen blev installeret for knap 2 måneder siden og monitorerer blandt andet maskinens produktionstider og udnyttelsesgrad.

UD Vinduer beskæftiger i alt 30 medarbejdere. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109